Connect with us

Πολιτισμός

«Πώς να ληστέψετε μία τράπεζα»-H νέα παράσταση του «Ρεφενέ» στο θέατρο «Πάνθεον» και σήμερα στις 8 το βράδυ

Published

on

Η νέα παράσταση του «Ρεφενέ», «Πώς να ληστέψετε μια τράπεζα» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργακάκη ανεβαίνει και σήμερα στο Πάνθεον στις 20.00.

Το έργο τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο ιταλικού δράματος το 1966 και ανέβηκε για πρώτη φορά έναν χρόνο αργότερα, στο Teatro delle Arti της Ρώμης. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Νάπολη της Ιταλίας την περίοδο της οικοδομικής έκρηξης, αρχές της δεκαετίας του 1960.

Η πολυπόθητη ανάπτυξη, δεν αφορά διόλου τον Αγκοστίνο Καπέτσε που ζει στα όρια της φτώχειας, σε μια παράγκα κοντά στο νεκροταφείο, με την οικογένειά του. Δύο παιδιά, τη γυναίκα και τον γέρο πατέρα του. Ψευτοεφευρέτης και ονειροπόλος, μα πιότερο πεισματάρης, περιμένει χρόνια τώρα το σύστημα, να του δώσει μια ευκαιρία.
Η ζωή όμως δεν έχει το ίδιο μέτρο για όλους. Οι Ναπολιτάνοι μάλιστα, ιστορικά αποριγμένοι, το γνωρίζουν καλά και παλεύουν με πονηριές και πατέντες, να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που ορίζουν οι τράπεζες. Ο Αγκοστίνο λοιπόν, ένα βράδυ παραφρονεί και κατεβαίνει στους υπονόμους της πόλης, οικογενειακώς, να βρει διέξοδο. Για καλή του τύχη συναντά ένα μαύρο γάτο…
Όπως αναφέρει το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα σε σχετική του ανακοίνωση
«από τη διεύθυνση Ασφάλειας Πατρών δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των σεσημασμένων διαρρηκτών που έχουν ρημάξει τελευταία τα τραπεζικά καταστήματα της πόλης. Η συμμορία του «μαύρου γάτου, επιτέλους, αποκαλύφθηκε! Μετά τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και την συνδρομή της Ιντερπόλ και της Ιταλικής Καραμπινιερίας, διαπιστώθηκε τελικά ότι πρόκειται για ολόκληρη φαμίλια μπουκαδόρων, ονόματι Capece /Καπέτσε, από την Νάπολη της Ιταλίας. Ταξίδεψαν μέχρι τη Πάτρα ακτοπλοϊκώς, με πλαστά διαβατήρια , υποδυόμενοι ερασιτεχνικό θίασο που ήρθε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Σάτιρας «Μώμος ο Πατρεύς». Έχουν πέντε γυναίκες στη σύνθεση τους (!), έναν χάκερ τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κι ένα ανώτερο στέλεχος τράπεζας, που τους ενημερώνει προφανώς για τα συστήματα ασφαλείας των εδώ υποκαταστημάτων.
Διανομή (με σειρά εμφάνισης)
Σπετσιέρης Ελευθέριος (ΑΓΚΟΣΤΙΝΟ ΚΑΠΕΤΣΕ)
Κουτρούκη Λιλή (ΡΕΓΓΙΝΑ)
Μελλά Χρύσλα (ΡΕΓΓΙΝΑ)
Φλογεράς Γιώργος (ΓΚΑΣΠΑΡΕ)
Γαλανάκης Βίκτωρας (ΤΟΝΙΝΟ)
Γαλιατσάτου Ειρήνη (ΧΗΡΑ ΑΛΤΑΒΙΒΑ)
Καλυβιώτη Χριστίνα (ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ)
Μπεσσαράμπη Ναταλία (ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ)
Γιαλυψός Φάνης (ΜΑΣΤΕΛΟΝΕ/ΦΩΝΗ) Σκιαδαρέσης Ανδρέας (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ).
Εισιτήρια 10€ (Φοιτητικό-ομαδικό-ανέργων-ΑΜΕΑ 8€).
Τηλέφωνα για πληροφορίες-κρατήσεις: 6989-651091 & 2610-221429

Ροή ειδήσεων

Advertisement