Connect with us

Πολιτισμός

«Το Έξυπνο Πουλί»-Σήμερα και αύριο και μία έξτρα παράσταση στις 3 Απριλίου στο θέατρο «Αγορά»-

Μιλούν στη «Γ» η Νίκη Καραβούλια και η Σπυριδούλα Γεωργίου

Published

on

Θετικά σχόλια από το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας απέσπασε μία ακόμη «δουλειά» της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας, η οποία ανεβάζει την κωμωδία «Το έξυπνο πουλί» του Ζωρζ Φεντώ (διασκευή- προσαρμογή Βαγγέλης Οικονόμου), σε σκηνοθεσία Ηλία Αναστασόπουλου.

Το έργο θα ανέβει όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί σήμερα στις 9 μ.μ. και αύριο στις 8.30 μ.μ., ενώ λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος αποφασίστηκε να δοθεί μία ακόμη παράσταση την Τετάρτη 3 Απριλίου (21.00), στο θέατρο «Αγορά».

Ο σκηνοθέτης αναφέρει για το έργο: «’Το έξυπνο πουλί’, μία κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων με απιστίες και μοιχείες. Γίνονται ή δεν γίνονται; Απλά εννοούνται; Όλοι θα ήθελαν να κάνουν πολλά… Κανείς δεν κάνει τίποτα;».

Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται οι ηθοποιοί:

Λουσιέν Βατλέν: Βασιλική Αδαμοπούλου

Ποντανιάκ Εδμόνδος: Αποστόλης Παπανδρέου

Βατλέν Κρετίν: Θεόδωρος Σίδερης

Αυγουστίνα/ Ξενοδόχα: Άννα Κοκκίνου

Ρεντιγιόν Ερνέστος: Γιώργος Γραμματίκας

Κα Ποντανιάκ (Κλοτίλδη): Τζίνα Δημητρίου

Γκούντρουν Σολντινιάκ: Ιωάννα Καραθανάση

Ζωρζ Σολντινιάκ: Ανδρέας Τασσόπουλος

Αρμαντίν: Νίκη Καραβούλια

Κλάρα: Βιβή Σεράφη

Κος Πενσάρ: Κίμωνας Τασσόπουλος

Κα Πενσάρ (Κωκώ): Ελένη Τασσοπούλου

Ζαζά: Ηλιάνα Βουλδή

Αστυνόμος: Παναγιώτης Βλάχος

Σκηνοθεσία: Ηλίας Αναστασόπουλος

Φωτισμοί: Ηλίας Αναστασόπουλος, Μίλτος Σπυρόπουλος

Σκηνικά, Μακιγιάζ, κοστούμια, φροντιστήριο: Η ομάδα

Επιμέλεια προγραμμάτων- ΜΜΕ- Επικοινωνία- Ψηφιακά μέσα: Χρύσα Δρίβα, Σπυριδούλα Γεωργίου

Αφίσα: Χρύσα Δρίβα, Κότσανη Κία

 

 

ΜΕ ΤΗ «ΜΑΤΙΑ» ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Με αφορμή την παράσταση, το μέλος του θιάσου και ταμίας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας-Αχαΐας, Νίκη Καραβούλια και η πρόεδρος του συλλόγου, Σπυριδούλα Γεωργίου μιλούν στη «Γ».

Όπως αναφέρει η κα Καραβούλια «το έξυπνο πουλί περιγράφει τις καταστάσεις που μπορεί να μπλέξουν τα ζευγάρια εξαιτίας της αδυναμίας τους να παραμείνουν πιστοί… ή ίσως εξαιτίας της επιθυμίας να έχουν μια επιβεβαίωση…να δείχνουν ότι είναι ακόμα ζωντανοί και έχουν ακόμα πάθη… Που οδηγούν όλα αυτά; Διαχρονικοί προβληματισμοί και αστείες καταστάσεις που είναι πιθανόν να συμβούν σε πολλούς…», ενώ από την πλευρά της, η κα Γεωργίου τονίζει «είναι μια παράσταση που αγαπήθηκε, με αποτέλεσμα να παίζουμε με γεμάτο θέατρο όλα τα βράδια, και για αυτό και προσθέσαμε άλλη μια παράσταση που θα είναι και τελευταία, ώστε να προετοιμαστούμε για τις επόμενες δραστηριότητες του συλλόγου, όπως είναι η Εαρινή Παμπατραϊκή Έκθεση Τέχνης που διοργανώνεται για δωδέκατη φορά στην «Αγορά Αργύρη », από 22 έως 30/4/2024. Και φυσικά έπονται και άλλες εκδηλώσεις από τις δραστήριες ομάδες του συλλόγου μας».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement