Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΙΟ: Δεν ήμουν στην ληστεία – Δεν πυροβόλησα αστυνομικούς

Published

on

Παντελώς αθώος για την διάρρηξη στο super market της οδού Αιγιαλέως στο Αίγιο δηλώνει στην κατάθεσή του ο τράπερ Ντον Λεόν που ήδη έχει οδηγηθεί στις φυλακές με βαρύτατο κατηγορητήριο, μεταξύ αυτών και απόπειρας ανθρωποκτονίας, αφού ως γνωστόν στην περίπτωση του Αιγίου… έπεσαν και πυροβολισμοί.

 

Ο ίδιος αναφέρει στο απολογητικό του σημείωμα: «Για την απόπειρα διάρρηξης και απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Αίγιο δήλωσε ότι «όσον αφορά στην 4η περίπτωση του διαβιβαστικού της απόπειρας διάρρηξης με έκρηξη και της φερόμενης απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα την 14/10/2023 και ώρα 05:00 στο Αίγιο αρνούμαι κατηγορηματικά την εμπλοκή μου. Η απουσία μου από την αποδιδόμενη σε εμένα συγκεκριμένη πράξη αποδεικνύεται από τα κάτωθι: Το συγκλονιστικότερο στοιχείο όλων που αποδεικνύει την πλήρη απουσία μου από το Αίγιο είναι η φωτογραφία που Σας προσκομίζω από το προφίλ του γιού μου στην ειδική εφαρμογή messenger και αποδεικνύει ότι την 13/10/2023 και ώρα 14:49 και την 14/10/2023 και ώρα 21:47 μιλάω από το κινητό μου με βιντεοκλήση στην εν λόγω εφαρμογή με τον γιο μου ενώ βρίσκομαι στο σπίτι μου στον Πειραιά, ενώ σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας στην σελίδα 45 αναφέρεται ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 17:00 της 13/10/2023 έως την 09:00 ώρα της 14/10/2023 οι δράστες διέρρηξαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν τον πομποδέκτη και κατά το χρονικό διάστημα από τις 21:30 ώρα της 13/10/2023 έως την 06:30 της 14/10/2023 δράστες αφαίρεσαν το όχημα ΙΧ Ford Kuga όπου ήταν σταθμευμένο στην οδό Πλάτωνος αρ.46 στο Αίγιο και στην συνέχεια προχώρησαν και στην απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ.

Συνεπώς δεν μπορεί να είμαι εγώ ανάμεσα στους δράστες αυτούς στο Αίγιο καθώς εφόσον είχα ανοιχτό το κινητό μου τηλέφωνο και τα δεδομένα μου για να επικοινωνήσω με τον γιο μου και την 13/10/2023 και την 14/10/2023 και εφόσον η τηλεφωνική μου σύνδεση παρακολουθούνταν συνεχώς, σίγουρα θα εξέπεμπε το σήμα μου σε κεραία πλησίον του Αίγιου κάτι το οποίο δεν προέκυψε σε καμία περίπτωση από την έκθεση απομαγνητοφώνησης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, γεγονός που αποδεικνύει την απουσία μου από το εν λόγω σημείο! Κατά την εξερεύνηση που έγινε στο ΑΤΜ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα κατάλληλα για παραβολή. Επιπλέον, ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή στην υπό κρίση περίπτωση είναι ότι στην απόπειρα διάρρηξης που έλαβε χώρα στο Αίγιο είναι η μόνη της οποίας το όχημα που χρησιμοποιήθηκε είχε κλεμμένο πομποδέκτη για την διέλευση από τα διόδια. Aντιθέτως, ο συγκατηγορούμενος μου Κ. Μ. όπως ομολογεί και ο ίδιος έκανε χρήση του πομποδέκτη του πατέρα της κοπέλας του.

Συνεπώς δεν μπορεί να σταθεί στην δοκιμασία της λογικής ότι οι δράστες που έχουν στην κατοχή τους πομποδέκτη για την διέλευση των διοδίων που ανήκει σε άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τις αξιόποινες πράξεις που τελούν, «θα μπουν στην διαδικασία» να κινδυνεύσουν έτι περαιτέρω και να κλέψουν ακόμη και πομποδέκτη από διαφορετικό αυτοκίνητο όταν ήδη έχουν νομίμως έναν στην κατοχή τους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν απεδείχθη η φερόμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θέλω για ακόμη μια φορά να τονίσω ότι έτσι και στην συγκεκριμένη δικογραφία όπως και στην προηγούμενη στην οποία κατηγορούμουν για τις ίδιες πράξεις, βασική μου αρχή ήταν να μην τραυματιστεί ποτέ κανένας άνθρωπος γι’ αυτό και στην προηγούμενη δικογραφία αποδέχθηκα την συμμετοχή μου προανακριτικά χωρίς την παρουσία δικηγόρου»!

Ροή ειδήσεων

Advertisement