Connect with us

Τοπική αγορά

Στέλιος Τζιβγινίδης: Προοδευτικοί Οικονομολόγοι για ανάπτυξη και ευημερία

Συνέντευξη με τον Στέλιο Τζιβγινίδη, αντιπρόεδρο του 10ου Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Published

on

Ποιοι είναι οι άξονες δράσης της παράταξης Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) για μια πιο δημιουργική θητεία στο παράρτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου;

-Οι Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος συνεχίζουν ενωμένοι τη δράση τους για ένα Οικονομικό Επιμελητήριο στο πλευρό των συναδέλφων και της κοινωνίας. Ο επιθετικός προσδιορισμός «Προοδευτικοί» της παράταξής μας, δηλώνει την προσήλωσή μας στο όραμα για αναπτυξιακή ευημερία, που θα εδράζεται στις αρχές της αξιοκρατίας και την κοινωνικής δικαιοσύνης. Δύο κρίσιμα μεγέθη σε μια εποχή που η μόρφωση, γενική και τεχνοκρατική, απαξιώνεται, και οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται εις βάρος, εδώ και πολλά χρόνια, και της μεσαίας τάξης.
Στο πλαίσιο αυτών των βασικών αξιών είμαστε πάλι παρόντες και διεκδικούμε:
-Μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους οικονομολόγους και επαγγελματικό ταμείο ασφάλισης
-Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών
-Αναβάθμιση σεμιναρίων
-Εκπαίδευση μέσω e-learning
-Δημιουργία Ερευνητικού Γραφείου στο ΟΕΕ
-Πρόγραμμα Bridge για άμεση και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την αγορά εργασίας και τα επενδυτικά προγράμματα
-Αναβάθμιση του περιοδικού του ΟΕΕ σε επιστημονικό περιοδικό
-Διεθνοποίηση του φορέα
-Πιστοποίηση Λογιστή – Φοροτεχνικού και Επικαιροποίηση εργασιών
-Εισαγωγή θεσμού mentoring στο ΟΕΕ
-Συνεργασία του ΟΕΕ με τα ΑΕΙ της χώρας
-Δημιουργία διπλού διαδικτυακού περιβάλλοντος Taxis
-Δημιουργία γραφείου διασύνδεσης για εύρεση εργασίας
-Εκπροσώπηση του συνόλου των οικονομολογικών επαγγελμάτων
-Επιστροφή των οικονομολογικών μαθημάτων στα Λύκεια.

Υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερη αυτονομία δράσης, σε σχέση με το Κεντρικό Όργανο, ΟΕΕ και Αντιπροσωπεία;

-Εννοείται ότι υπάρχει περιθώριο, αλλά και όπου υπάρχουν εμπόδια έχουμε τη θέληση και τη γνώση ώστε να ξεπεραστούν. Βασικός στόχος μας είναι να φτάσει το μήνυμά μας και οι θέσεις μας στους συναδέλφους και την κοινωνία, καθώς και να παλεύουμε για όλα τα προβλήματα και σε τοπικό επίπεδο. Γι’ αυτόν τον λόγο προτείνουμε τη συμμετοχή έμπειρων μελών μας σε επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, τη δίκαιη κατανομή πόρων Ταμείου Ανάκαμψης, την πρόσβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό, την εκπόνηση εθνικού σχεδίου ποιοτικού τουρισμού, την παροχή αγαθών (νερό, ρεύμα, δίκτυα) από αξιόπιστους δημόσιους φορείς και άλλα πολλά ζητήματα που το Κεντρικό Όργανο δεν αναδεικνύει.

-Φορολογικό. Πόσο “μαχητό” είναι να βελτιωθεί μετά την ψήφο στη Βουλή;

-Μέλημα μας είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) να υπηρετεί τεκμηριωμένα και δυναμικά τον σκοπό του, για την προαγωγή της οικονομικής επιστήμης στους τομείς που σχετίζονται με τις ειδικότητες των μελών του, την αξιοποίηση της για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Επίσης είναι εξίσου σημαντικό να επεμβαίνει και να συμμετέχει, όπως αναφέραμε παραπάνω, στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές πράγμα που δε συνέβη στο εν λόγω φορολογικό νομοσχέδιο. Ακόμα και τώρα το ΟΕΕ μπορεί και έχει χρέος να παρέμβει δυναμικά και με εμπεριστατωμένες προτάσεις και λύσεις για έναν πιο αποτελεσματικό και δίκαιο νόμο. Δεν επιτρέπεται το ΟΕΕ να έχει διακοσμητικό ρόλο στα οικονομικά πεπραγμένα και να μην συμμετέχει ουσιαστικά στις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο. Χρειάζεται ισχυρή και τεκμηριωμένη παρέμβαση για να διορθωθούν ή/και να καταργηθούν άρθρα του νομοσχεδίου. Και ας μην ξεχνάμε ότι και τα ίδια τα μέλη μας επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Είμαστε εδώ, είμαστε ενωμένοι για το παρόν και το μέλλον του κλάδου μας και της κοινωνίας!

Ροή ειδήσεων

Advertisement