Connect with us

Διεθνή

Χαμάς: Απειλεί να σκοτώσει όλους τους εναπομείναντες ομήρους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της

Published

on

Η Χαμάς απείλησε την Κυριακή ότι θα σκοτώσει όλους τους εναπομείναντες ομήρους, εάν δεν ικανοποιούνταν αιτήματά της όπως περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα και ανταλλαγές Παλαιστινίων κρατουμένων, μετά τις απώλειες που έχει υποστεί τελευταία στον πόλεμο με το Ισραήλ.

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα εξακολουθεί να κρατά τα πτώματα 20 ομήρων που πέθαναν σε αιχμαλωσία, δήλωσε το Ισραήλ το Σαββατοκύριακο.

Ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι κανένα άλλο θύμα απαγωγής δεν θα φύγει ζωντανό από τη Γάζα, εκτός εάν το Ισραήλ συμφωνήσει με όλα τα αιτήματά του στις διαπραγματεύσεις που διακόπηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου. Τουλάχιστον μερικά από αυτά τα αιτήματα ήταν για περισσότερη βοήθεια για τους κατοίκους της Γάζας και την απελευθέρωση Παλαιστινίων αιχμαλώτων.

«Ούτε ο φασιστικός εχθρός και η αλαζονική ηγεσία του… ούτε οι υποστηρικτές του… μπορούν να πάρουν ζωντανούς τους αιχμαλώτους τους χωρίς ανταλλαγή και διαπραγμάτευση και ικανοποίηση των αιτημάτων της αντίστασης», είπε ο Ομπέιντα σε τηλεοπτική μετάδοση.

Το τελεσίγραφο ήρθε καθώς το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι από τους 137 ομήρους που πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κράτηση στη Χαμάς, οι 20 είναι νεκροί.

Κατά την ανακωχή μιας εβδομάδας που κατέρρευσε την 1η Δεκεμβρίου η Χαμάς απελευθέρωσε 105 ομήρους, συμπεριλαμβανομένων 80 Ισραηλινών, με αντάλλαγμα 240 Παλαιστίνιους αιχμαλώτους.

Η Χαμάς είχε προηγουμένως κατηγορήσει το Ισραήλ για δολοφονίες ομήρων κατά τη διάρκεια των ανηλεών αεροπορικών επιδρομών στη βόρεια Γάζα.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τους ισχυρισμούς ως προπαγάνδα και την τρομοκρατική ομάδα ότι έπεσε τόσο χαμηλά που αρνήθηκε ακόμη και να παραδώσει τα πτώματα των νεκρών της. Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ η Χαμάς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους νεκρούς ομήρους στις διαπραγματεύσεις, με την ελπίδα να απελευθερώσει περισσότερους Παλαιστίνιους από τις ισραηλινές φυλακές και να δει περισσότερα φορτηγά βοήθειας να φτάνουν στη Γάζα.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες πολέμου στη βόρεια Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της επιδρομής και καταστροφής πολλών αρχηγείων, ο IDF επικεντρώνει τώρα τους βομβαρδισμούς του γύρω από το Χαν Γιουνις, τη μεγαλύτερη πόλη στο νότο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement