Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερα χωρίς κανένα μέτρο κυκλοφορούσαν τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη

Published

on

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη Ελισάβετ Κουζιώρτη, το μεσημέρι της Κυριακής, στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος του κατηγορουμένου ο εισαγγελέας άσκησε τη Δευτέρα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, με το σκεπτικό ότι ότι δεν είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη των σκύλων στον προαύλιο χώρο.

Επιπλέον, μαρτυρίες γειτόνων αναφέρουν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα σκυλιά βγαίνουν εκτός της αυλής χωρίς επιτήρηση και χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα από τον 37χρονο ιδιοκτήτη τους, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν στο protothema.gr και κάτοικοι της περιοχής που καταγγέλλουν ότι τα μεγαλόσωμα σκυλιά κυκλοφορούσαν ελεύθερα χωρίς κανένα μέτρο από τον ιδιοκτήτη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος αναμένεται να ισχυριστεί στην απολογία του ότι τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά στο παρελθόν, καθώς και ότι βγήκαν έξω από την αυλή από μια τρύπα 30 εκατοστών που άνοιξαν χαμηλά στην περίφραξη και δεν έγινε αντιληπτή.

«Δεν ήταν δυνατόν να προβλέψω ότι τα σκυλιά θα άνοιγαν τρύπα και θα έβγαιναν έξω από την αυλή» υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών τσομπανόσκυλων. «Η περίφραξη ήταν σωστή απλά τα σκυλιά άνοιξαν την τρύπα σε σημείο που δε μπορούσα να το δω» φέρεται να είπε.

Υπενθυμίζεται ότι περιστατικό «φρίκης» σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου στις 14.30, σε περιοχή της Νεοχωρούδας. Τα τρία σκυλιά που φέρεται να είναι τσοπανόσκυλα, ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, πλησίασαν την αυλή της βίλας και επιτέθηκαν στην άτυχη γυναίκα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από τα δαγκώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής φαίνεται ότι η γυναίκα δέχθηκε δεκάδες δαγκωματιές – για περισσότερες από 50 έκανε λόγο η ΕΡΤ – σε όλο της το σώμα και έφερε πολλαπλά πλήγματα σε όλη την επιφάνεια του κορμιού της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο ένα χέρι φαίνεται ότι δέχθηκε περισσότερες από δέκα δαγκωματιες από τα τρία τσοπανόσκυλα.

Σοκάρει ο κωφός κηπουρός της 50χρονης

Ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε για βοήθεια της 50χρονης ήταν ο κωφός εργάτης ο οποίος περιέγραψε – μέσω μηνυμάτων – στο protothema.gr τι συνέβη στην αυλή του σπιτιού της γυναίκας.

«Αυτά τα σκυλιά είναι δολοφόνοι, της επιτέθηκαν τόσο άγρια με αποτέλεσμα να πεθάνει. Εγώ βρισκόμουν έξω από την περίφραξη και επειδή είμαι κωφός δεν άκουσα τις φωνές της. Έκοβα τους θάμνους και χρησιμοποιούσα αλυσοπρίονο με αποτέλεσμα να μην καταλάβω ότι μπήκαν μέσα τα σκυλιά και, φυσικά, τι έγινε», αναφέρει, προσθέτοντας ότι η γυναίκα έβγαζε τα κλαδιά έξω από την αυλή και μάλλον τα σκυλιά την ακολούθησαν όταν τα είδε και μπήκε μέσα για να τα αποφύγει.

«Μπήκαν μέσα τα σκυλιά και έγινε χαμός. Δυστυχώς έγινε μεγάλο κακό. Ένας γείτονας που άκουσε τις φωνές ήρθε με το αμάξι, είχε μαζί του το όπλο και πυροβόλησε στον αέρα για να τα τρομάξει. Φώναξε και εμένα, στη αρχή δε κατάλαβα και την έψαχνα στην περίφραξη αλλά μόλις μπήκα μέσα στην αυλή είδα το πτώμα της. Έβαλα μπροστά το αλυσοπρίονο για να φοβίσω τα σκυλιά και να φύγουν. Μόλις μπήκα στην αυλή ήταν πεσμένη κάτω και την είχαν δαγκώσει παντού, ήταν χτυπημένη σε όλο της το σώμα, τα ρούχα της ήταν κομμάτια, και ήταν γεμάτη τρύπες στο σώμα από τα δόντια των σκυλιών» περιγράφει ο κηπουρός.

«Έτρεξα για να την φροντίσω. Προσπάθησα. Ούρλιαζα δυνατά και φώναζα. Το ασθενοφόρο άργησε να έρθει, έκανε περίπου μια ώρα και ήταν ήδη αργά. Τα παιδιά της ήταν μέσα στο σπίτι αλλά δεν είχαν καταλάβει τι έγινε. Βγήκαν όταν άκουσαν τις φωνές μας αλλά η μητέρα τους δεν είχε τις αισθήσεις της», σημειώνει ο κηπουρός.

Θρήνος στην κηδεία της 50χρονης

Σε κλίμα πένθους και βαθιάς οδύνη έγινε το πρωί της Τρίτης η κηδεία της 50χρονης.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας, με την οικογένεια, τους φίλους και όσους αγαπούσαν την Ελισάβετ Κουζιώρτη, να βρίσκονται εκεί για να της πουν το τελευταίο αντίο και να ευχηθούν «καλό ταξίδι».

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας της 50χρονης γυναίκας ο οποίος απαρηγόρητος πάνω από το φέρετρο έλεγε «είμαι εδώ, είμαι εδώ», αλλά και τα δύο της παιδιά ηλικίας 17 και 18 ετών.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement