Connect with us

Πολιτική

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

Published

on

Αποφασισμένη να πετύχει ένα σημαντικό πλήγμα στους χούλιγκαν και ειδικά σε αυτούς που λειτουργούν ως συγκοινωνούνται δοχεία μεταξύ γηπέδων και ποινικώς κολάσιμων δραστηριοτήτων εμφανίζεται η κυβέρνηση, όπως σηματοδοτεί η κατάθεση από μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση ονομάτων χούλιγκαν, αλλά και απτών στοιχείων για την δομή της χουλιγκανικής δράσης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να παράσχει στη δικαιοσύνη τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου η δικαστική έρευνα να αναβαθμιστεί, αρκετές «σκόρπιες» δικογραφίες να συνενωθούν και να αντιμετωπιστούν οι συμμορίες με τις πρόνοιες του νόμου περί εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τις πληροφορίες του protothema.gr, ο φάκελος του κ. Οικονόμου περιείχε στοιχεία για οπαδούς-ποινικούς του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και του Ατρόμητου και εκτείνεται σε βάθος χρόνου, ενώ πολλά από τα ονόματα του εν λόγω φακέλου είναι ιδιαίτερα γνωστά στους παροικούντες την ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ και έχουν ποινικό παρελθόν. Παράλληλα, στον φάκελο του Γιάννη Βρούτση εμπεριέχονται από δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα, έως διαδικτυακές συζητήσεις αναρτήσεις που στοιχειοθετούν τον τρόπο δράσης αυτών των ομάδων.

Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση δεν θα μείνει στις παρεμβάσεις που έχει ήδη ανακοινώσει σε αθλητικό και δικαστικό επίπεδο. Διατηρεί, δε, στο τραπέζι την απειλή της παράτασης του «λουκέτου» στα γήπεδα πέραν των δύο μηνών, αν οι αθλητικοί παράγοντες δεν συμμορφωθούν και δεν θα εφαρμόσουν το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο μάλιστα θα αναβαθμιστεί. Τις επόμενες μέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει μια σειρά παρεμβάσεων που θα προβλέπουν αυτοματοποιημένες ποινές σε ομάδες για παραβίαση της νομοθεσίας, θα δημιουργεί νέο πλαίσιο για τις λέσχες οπαδών, ενώ θα αλλάζει άρδην το σύστημα εισόδου στα γήπεδα και ελέγχου της ταυτοπροσωπίας των οπαδών, με ισχυρή εμπλοκή των ΠΑΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement