Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νοσηλεία στα… Επείγοντα-Δρομολογήθηκε λύση  στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας»

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Σε… κλινική βραχείας νοσηλείας φιλοξενώντας 27 ασθενείς είχε μετατραπεί χθες το πρωί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» εξαιτίας της αυξημένης ροής παθολογικών κυρίως περιστατικών από την προχθεσινή εφημερία.

Ωστόσο, χθες το απόγευμα δρομολογήθηκαν λύσεις μετά από έκτακτη απογευματινή επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στα Επείγοντα παρουσία του διοικητή Ηλία Θεοδωρόπουλου και του αναπληρωτή του Παναγιώτη Δημόπουλου.

Συγκεκριμένα, όπως μας είπε ο κ. Καρβέλης «ρυθμίστηκαν ζητήματα που αφορούσαν την προώθηση ασθενών που είχαν παραμείνει στη βραχεία νοσηλεία στα ΤΕΠ στις κλινικές του Νοσοκομείου».

Το ζήτημα ανέκυψε εξαιτίας των αρκετών εισαγωγών παθολογικών περιστατικών και αντιμετωπίστηκε καθώς όλοι οι ασθενείς τακτοποιήθηκαν σε κενά κρεβάτια σε άλλες κλινικές ενώ δόθηκαν και εξιτήρια.

Σήμερα το ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» εφημερεύει και τα Επείγοντα είναι «ελεύθερα» για να υποδεχθούν νέα περιστατικά. Ωστόσο, αρκετοί γιατροί αναφέρουν πως ο όγκος της Παθολογικής Κλινικής είναι τεράστιος και το προσωπικό δεν επαρκεί.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Νωρίτερα, ο κ. Καρβέλης με αφορμή την παρουσία του στα Καλάβρυτα επισκέφθηκε το πλήρως ανακαινισμένο ακτινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ συνοδευόμενος από την διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Ιωάννα Σφυρή επιθεώρησε τους ανακαινισμένους χώρους του ακτινολογικού τμήματος καθώς και το νέο τεχνολογικό εξοπλισμό. Όπως ανέφερε στην «Γ», «το νέο ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου ανακαινίστηκε πλήρως σε επίπεδο χώρου και με σύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα CR με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ κάτι που καταδεικνύει το άμεσο ενδιαφέρον μας για τις ορεινές μας νοσηλευτικές δυνάμεις και την καλύτερη φροντίδα των συμπολιτών μας στην ύπαιθρο».

ΚΑΙ ΝΕΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

Ακολούθως, ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, το οποίο απέκτησε νέο χειρουργικό τραπέζι στο πλαίσιο της ανακαίνισης του χώρου. Το ιατρικό και λοιπό προσωπικό ευχαρίστησε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την παρουσία του και για τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement