Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Να μην υποβαθμιστεί το Γ.Κ.Ν. «Άγιος Ανδρέας»

Published

on

Η Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Ιατρών (ΔΗ.Κ.Ν.Ι.) καταγγέλλει ότι μετά την αναστολή του βηματοδοτικού κέντρου και την μη προκήρυξη της θέσης του αναπληρωτή διοικητή ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθε να προστεθεί στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Αφορά την έγκριση προκήρυξης μόλις 4 θέσεων Ιατρών ΕΣΥ από τις 18 που είχαν ζητηθεί από την Διοίκηση του νοσοκομείου δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, ανησυχία και προβληματισμό.

Σύμφωνα με την ΔΗ.Κ.Ν.Ι. «ο «Άγιος Ανδρέας» που αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο νοσοκομείο της 6 ΥΠΕ , καλύπτοντας στην εφημερία του, ολόκληρη την Νοτιοδυτική Ελλάδα, δυστυχώς μπήκε στην ίδια μοίρα με μικρά νοσοκομεία, κέντρα υγείας και νοσοκομεία-φαντάσματα. Το νοσοκομείο, που εφημερεύει εναλλάξ με το ΠΓΝΠ, ήδη λειτουργεί οριακά, αφού αριθμητικά, τόσο σε επίπεδο κλινών όσο και σε επίπεδο ιατρών, υπολείπεται κατά πολύ του ΠΓΝΠ».

Τέλος καλούν τον Υπουργό Υγείας «να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να σταματήσει το «σπιράλ» της υποβάθμισης και να αποδείξει ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν συγκυρία και όχι πρόθεση».

Ροή ειδήσεων

Advertisement