Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρών Χρυσόστομος: “Λέμε όχι στη διάλυση της οικογένειας, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο(ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

“Κεραυνοί” Χρυσόστομου στη συγκέντρωση της Μητρόπολης κατά του γάμου ομοφύλων στον Άγιο Ανδρέα

Published

on

Σύναξη «προσευχής και ενημέρωσης για τον γάμο» με αφορμή το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από πιστούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μητροπολίτη Πατρών.
Μεταξύ άλλων το “παρών¨ έδωσαν ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας, ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, ο βουλευτής της Νίκης, Σπύρος Τσιρώνης και ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης, Γιάννης Λαϊνιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: “Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ:

 

 

Ορισμένες από τις αιχμηρές τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Πατρών Xρυσοστόμου:
«Δυο φύλα έπλασε ο Θεός και μόνο μέσα από το μυστήριο του γάμου μπορεί να δημιουργηθεί η οικογένεια. Είναι δικαίωμα του παιδιού να λέει μάνα, να λέει πατέρα.
Λέμε όχι στη διάλυση της ελληνικής οικογένειας. Είναι προπαγάνδα και παγίδα αυτό που λένε ότι η εκκλησία δεν αγαπάει τους ομοφυλοφίλους. Έχουμε να κάνουμε με ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, για το οποίο δεν λειτουργούμε ως αντιπολίτευση, αλλά αποτελεί καταδίκη για τα παιδιά, τα οποία «σκοτώνει» ψυχικά και πνευματικά. Τα παιδιά ζητάνε βοήθεια, κάποιοι θέλουν την εκκλησία να μην μιλάει, μα εσείς οι χιλιάδες που είστε εδώ, είστε και μέλη της πολιτείας. Εμείς είμαστε η Εκκλησίας Εσείς είστε και έχετε και λόγο. Πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες. Δεν βλέπετε ότι ο λαός έχει άλλα προβλήματα η θέλετε να ρίξετε στάχτη στα μάτια; Η ακρίβεια, η φτώχεια, η μετανάστευση; Αν δεν αγωνιστούμε θα βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο, να αγαπάτε τα παιδιά σας.Μπράβο σε όλους σας και σας ευχαριστώ από καρδιάς, η σημερινή συγκέντρωση ήταν ομολογία πίστεως. Δυστυχώς το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί καθώς νομοθετούν ερήμην του Θεού και του λαού».

Εγκρίθηκε δια βοής και μέσω χειροκροτημάτων το ψήφισμα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, και η σύναξη ολοκληρώθηκε με το Απολυτίκιο του Απόστολου Ανδρέα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement