Connect with us

Αθλητισμός

Από το όνειρο στον άθλο-Συγκίνησε με την ομιλία του ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης

Published

on

Στην Πάτρα 14/12/2023 ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Νικόλας Κακλαμανάκης «O γιος του ανέμου» βρέθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για μια διάλεξη στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Αγωγή Υγείας», με θέμα «Αθλητισμός &Αγωγή Υγείας».

Ο Διευθυντής του Προγράμματος Επ. Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Παναγιώτης Πλώτας τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την μεγάλη τιμή να αποδεχτεί την πρόκληση να συμμετάσχει ως μέλος του διδακτικού προσωπικού στην «οικογένεια» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Αγωγή Υγείας» του Πανεπιστημίου Πατρών.


Κατά τη δίωρη εισήγησή του ο Ολυμπιονίκης εστίασε στην πρόληψη της ψυχικής υγείας και την απομυθοποίηση αντιλήψεων της κοινότητας για τον Πρωταθλητισμό. Αξιοσημείωτο είναι πως δεν δίστασε να αναφερθεί στο προσωπικό του αφήγημα από το όνειρο στον άθλο καθώς και να μιλήσει για το μετατραυματικό στρες και την κατάθλιψη που φλερτάρει ένας αθλητής λόγω της ισχυρής πίεσης που λαμβάνει.
Η ατμόσφαιρα από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους που παρευρέθηκαν στην αίθουσα ήταν μοναδική. Μετά το πέρας της διάλεξης ακολούθησε γόνιμος διάλογος και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι αξιοσημείωτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement