Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τρίτη 2 Ιανουαρίου: Τι ισχύει για καταστήματα, σούπερ μάρκετ, τράπεζες και Δημόσιο

Published

on

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφουν σταδιακά από σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου, ορισμένοι εργαζόμενοι μετά την Πρωτοχρονιά.

Η 2α Ιανουαρίου δεν αποτελεί επίσημη αργία, αν και παραδοσιακά τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά – είτε για να ξεκουραστούν οι υπάλληλοί τους, είτε για να γίνει η απογραφή των αποθεμάτων.

Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ -με κάποιες εξαιρέσεις για τις οποίες οι καταναλωτές πρέπει να ενημερωθούν μέσω των επίσημων ιστοσελίδων– αναφέρουν, επίσης, πως θα είναι κλειστά στις 2 Ιανουαρίου.

Καθώς δεν πρόκειται για αργία, ανοιχτές θα είναι στις 2 Ιανουαρίου και όλες οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ. Στην περίπτωση των Δήμων, το εάν θα υπάρχει εξυπηρέτηση του κοινού τη δεύτερη ημέρα του έτους, αποφασίζεται από τη δημοτική αρχή. Σε τράπεζες και ΕΛΤΑ θα γίνονται κανονικά και οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.

Κανονικά, ακόμη, θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.

Τι αλλάζει στις λαϊκές αγορές

Ακόμα μια προσπάθεια χρήσης πιστωτικών καρτών ξεκινά στις λαϊκές αγορές, αυτή τη φορά με την καθολική εφαρμογή χρήσης POS και IRIS από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου.

Τα μηχανήματα δηλαδή θα αποδέχονται πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου ή ρολογιού (σ.σ. Smartphones-smartwatches συνδεδεμένα με κάρτες ή IRIS), πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, χωρίς όμως να απαγορεύεται η πληρωμή με μετρητά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement