Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τουριστική ευφορία στις ράγες-Πάνω από 10.000 ταξιδιώτες με το Τρενάκιτου Οδοντωτού μέσα στις γιορτές

Published

on

Με πληρότητα 100% ταξιδεύουν εδώ και ένα 15ήμερο οι συρμοί του Οδοντωτού Διακοπτό Καλάβρυτα ενώ χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που αναζήτησαν κάποιοι εισιτήριο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μετά από ένα τετράμηνο με συνεχή προβλήματα λόγω των αλλεπάλληλων κατολισθήσεων, το τρενάκι έχει επιστρέψει για τα καλά επί το έργο από τις 8 Δεκεμβρίου. Η αποφασιστικότητα με την οποία οι ‘Φίλοι του Οδοντωτού’ και ο δήμος Καλαβρύτων ζήτησαν και πέτυχαν τελικά από την Hellenic Train την αύξηση των δρομολογίων μέσα στις γιορτές και δικαιώθηκε καθώς και τα πάνω από 2.000 επιπλέον εισιτήρια που εκδόθηκαν τα δύο τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έγιναν ανάρπαστα.
«Αυτές τις εννέα μέρες, από την Παραμονή των Χριστουγέννων έως και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αν υπήρχε δυνατότητα, το τρένο θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 20 χιλιάδες άτομα. Δεδομένων όμως των συνθηκών που προηγήθηκαν και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, τόσο το Διακοπτό όσο και τα Καλάβρυτα έγιναν βασικοί τουριστικοί χειμερινοί προορισμοί, γυρίζοντας σελίδα από τη μιζέρια της δύσκολης περιόδου μετά το καλοκαίρι» αναφέρει ο Γιάννης Καραπαναγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού.
Τα Σαββατοκύριακα αλλά και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26-12-2023 και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, τη Δευτέρα 1-1-2024, κινήθηκαν με το τρενάκι 5.000 άτομα.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί τις τοπικές αρχές αλλά και το Υπουργείο Υποδομών και τον ΟΣΕ για την συνδρομή τους στο έργο του καθαρισμού της γραμμής και την αποκατάσταση της λειτουργίας τρένου.
Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Καραπαναγιώτη, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για έργα συντήρησης της γραμμής αλλά και του τροχαίου υλικού και καθώς υπάρχουν φθορές αλλά και επικινδυνότητα καθώς θα εισέλθουμε στο μέσον του χειμώνα.


Δεκαήμερο με μεγάλη πληρότητα
Σε αντίθεση με την κάμψη άλλων περιοχών, τα Καλάβρυτα διατήρησαν μεγάλη πληρότητα στα καταλύματα αλλά και υψηλή ημερήσια επισκεψιμότητα για την περίοδο από την Παραμονή των Χριστουγέννων έως και την επόμενη μέρα της Πρωτοχρονιάς.
Πολλοί ήταν οι προορισμοί που άδειασαν μετά τα Χριστούγεννα, τόσο στα ανατολικά, στην Αιγιάλεια όσο και στη Δυτική Αχαΐα. Με τη συνδρομή του τρένου, η ημερήσια επισκεψιμότητα παρέμεινε σταθερή στην πόλη των Καλαβρύτων όπου πλέον υπάρχει αδημονία για την περίοδο μετά τα Θεοφάνια η οποία εξαρτάται από το χιόνι το οποίο φέτος έχει έρθει σε πολύ μικρές «δόσεις».
«Τα Χριστούγεννα η πληρότητα πλησίασε το 100% ενώ την Πρωτοχρονιά είχαμε κάποιες ακυρώσεις κατά βάση όμως από οικογένειες λόγω των ιώσεων και του Covid που έκανε την εμφάνισή του μέσα στις γιορτές. Η προσβασιμότητα που προσφέρει η περιοχή που βρίσκεται κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και το τρενάκι, έχουν καταστήσει την επόμενη μέρα της πανδημίας, την περιοχή μας ως ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς. Παρά το γεγονός ότι η χιονοδρομία απουσιάζει, ο καιρός ευνόησε την εκδρομική δραστηριότητα ενώ η υψηλή ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης έχει παίξει το ρόλο της» σχολιάζει ο Κώστας Δαφαλιάς, πρόεδρος των ξενοδόχων της πρώην Επαρχίας Καλαβρύτων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement