Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φορείς σε Διακοπτό και Καλάβρυτα για τον οδοντωτό: Έντονες πιέσεις για επαναλειτουργία

Published

on

Εντείνονται οι πιέσεις φορέων της αγοράς του Διακοπτού και των Καλαβρύτων για την επαναλειτουργία του οδοντωτού σιδηρόδρομου, ο οποίος έχει σταματήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου, λόγω των συνεχών κατολισθήσεων που προκαλούσαν οι βροχοπτώσεις.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε η λεγόμενη Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών, Συλλόγων και Φορέων του Διακοπτού, με υποστήριξη από τα Τοπικά Συμβούλια Ζαχλωριτίκων και Διακοπτού, καθώς και από τον Σύλλογο «Φίλων του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου».

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας τονίζει πως πέρασαν οκτώ μήνες από τη φωτιά και έξι μήνες από την κακοκαιρία Daniel. Κάθε μέρα που περνά, με το τρενάκι εκτός λειτουργίας, η πτώση του τζίρου στις τοπικές αγορές Διακοπτού και Καλαβρύτων είναι στο 50% για το σύνολο της τοπικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, διέψευσε ότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση για χθες με τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Επαρχίας Καλαβρύτων «Αζάνες», προκειμένου να προωθηθεί ψήφισμα σε Δήμο Καλαβρύτων, Περιφέρεια και βουλευτές.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν επιτρέπεται η επαναλειτουργία του τρένου, από τη στιγμή που η γραμμή έχει καθαριστεί και δεν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες, που να ευνοούν τις κατολισθήσεις φερτών υλικών και κάλεσε οποιονδήποτε αρμόδιο να δώσει δημοσίως εξηγήσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement