Connect with us

Ελλάδα

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Published

on

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή η 17χρονη μαθήτρια, που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

H  17χρονη πέθανε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λίγες ημέρες αφότου οι γιατροί, μετά τη διεξαγωγή τεστ, ανακοίνωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Ήδη από την αρχή, η κατάσταση της υγείας της 17χρονης ήταν κρίσιμη, ενώ οι γιατροί έδιναν τεράστια μάχη.

Στις 2 Ιανουαρίου, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης είχε πει ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 17χρονη μαθήτρια προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν την εγκεφαλική της λειτουργία ολοκληρώθηκαν και δυστυχώς έδειξαν ότι η μαθήτρια είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Η οικογένεια και οι φίλοι της 17χρονης έχουν βυθιστεί στο πένθος. Μολονότι γνώριζαν από την αρχή την σοβαρότητα της κατάστασής της, μέχρι την τελευταία στιγμή προσδοκούσαν σε ένα θαύμα.

Πώς υπέστη αλλεργικό σοκ

Η 17χρονη υπέστη ανακοπή στις αρχές Δεκεμβρίου 2023, όταν είχε πάει εκδρομή με το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου που φοιτούσε. Η ίδια, φέρεται ότι κατανάλωσε βούτυρο στο πρωινό, ενώ έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Έκανε ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο. Ωστόσο, υπέστη ανακοπή.

Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την επαναφέρουν. Η 17χρονη νοσηλευόταν με καταστολή στη ΜΕΘ, έχοντας οίδημα στον εγκέφαλο. Τελικώς, περίπου έναν μήνα μετά, η κοπέλα υπέκυψε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement