Connect with us

Ελλάδα

Μαρινάκης για γάμο ομόφυλων: Οι υπουργοί έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση

Published

on

Για τους διαφωνούντες υπουργούς και αν πρέπει να παραιτηθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπο, Παύλος Μαρινάκης, είπε ότι ο πρωθυπουργός εξήγησε χθες όλες τις πτυχές ενός σημαντικού νομοθετήματος.

«Ήταν σαφής η αναφορά του πρωθυπουργού. Οι υπουργοί έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση για την ψήφιση των νομοσχεδίων αυτών. Ήταν σαφής η αναφορά».

Για το αν ισχύει και για τους υφυπουργούς είπε: «θέλω να αναφερθώ στην ουσία του ζητήματος. Δεν έχω περισσότερα να πω. Θέλουμε να τονίσουμε την ουσία της παρέμβασης και να απευθυνθούμε στην κοινωνία με έναν τρόπο ενωτικό».

Όσον αφορά στο τι θα σημαίνει για την δεδηλωμένη αν περάσει το νομοσχέδιο με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είπε ότι «από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας δίνει από μόνο του απάντηση. Θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία και τους βουλευτές. Θέλουμε να εκφραστούν ελεύθερα οι βουλευτές στην συγκεκριμένη ψηφοφορία σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εμείς με θάρρος και ειλικρίνεια φέρνουμε μια νομοθετική πρωτοβουλία».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να ψηφιστεί όσο το δυνατόν από περισσότερους βουλευτές.

«Ως προς το γάμο μιλάμε για ισότητα. Υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης και πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα πολιτικού γάμου. Το επιστέγασμα της αγάπης δυο ανθρώπων», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή κρίνεται η καταλληλότητα ενός γονέα για υιοθεσία. Μετά την δική μας παρέμβαση θα κρίνονται και οι δυο. Ως προς την αντιπολίτευση μας εκπλήσσει δυσάρεστα το κύμα των πρώτων αντιδράσεων. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έκανε σημαντικές παρεμβάσεις στο οικογενειακό δίκαιο δεν έχουν την αυτονόητη στήριξη σε μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν είναι υπέρ μιας πρωτοβουλίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα κρίνει την στάση του από την στάση της Κ.Ο. της ΝΔ.

Εξέφρασε την απορία του γιατί δεν έφερε ανάλογο σχέδιο νόμου όσο κυβερνούσε.»

Ροή ειδήσεων

Advertisement