Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024

Published

on

Σε ρυθμούς τελετής έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού μπαίνει η Πάτρα μέσα στις επόμενες ημέρες, με τις δράσεις να ξεκινούν από το πρωί του Σαββάτου στις 20 Ιανουαρίου και να κορυφώνονται το βράδυ της ίδιας ημέρας με τη συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή.

Η ξεχωριστή αυτή τραγουδίστρια, με την ιδιαίτερη φωνή και στυλ, έχει επιλεχθεί για να αναλάβει το μουσικό σκέλος της βραδιάς και να βάλει σε ρυθμούς διασκέδασης και καρναβαλιού τους εκατοντάδες πατρινούς που θα βρεθούν στην πλατεία Γεωργίου.

Είναι μια τραγουδίστρια που αν θελήσει κανείς να της βάλει μια ταμπέλα, τραγουδάει κυρίως τζαζ και σουίνγκ τραγούδια που σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών της τελετής σχετίζονται σε έναν βαθμό με την λάτιν και τα καρναβαλικά τραγούδια, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια καρναβαλική βραδιά.

Το παράξενο της φετινής τελετής είναι ότι πέρα από τη μουσική δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με το χορευτικό σκέλος της βραδιάς και το θέαμα που θα δούμε πάνω στην σκηνή της εκδήλωσης.

Λογικά θα υπάρξουν δρώμενα στην κατεύθυνση του μηνύματος της φετινής διοργάνωσης (“όσο και αν μας πριζώνουν τα όνειρα μας ψηλώνουν”) και της λέξης “κλειδί” που είναι το “unplungged”.

Εκτός πια αν δεν θα γίνει κάτι που να αφορά τον χορό και το θέαμα. Το σίγουρο είναι ότι την βραδιά θα ανοίξουν οι dj’s της Πάτρας με μουσική καρναβαλική και όχι μόνο για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα.

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου θα γίνουν διάφορες δράσεις με την ομάδα κρουστών, αλλά και με θέατρο δρόμου και φυσικά με την τελετή παράδοσης του καρναβαλικού λαβάρου.

Πάντως και φέτος δεν θα πεταχτούν πυροτεχνήματα, όμως, θα υπάρξουν εκπλήξεις που θα δώσουν στην βραδιά ένα ξεχωριστό θέαμα βάζοντας την πόλη μέσα στο κλίμα της γιορτής που ξεκινάει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement