Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Και το Καρναβάλι αρχίζει!..

Αύριο ανήμερα τ’ Αγιαντωνιού μαζί με την ημερολογιακή έναρξη ξεκινά και το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού

Published

on

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 που παραδοσιακά πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο μετά τη γιορτή του Αγίου Αντωνίου.

Έτσι φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας και προσφέροντας μια πρώτης τάξης στους αναρίθμητους φίλους του Πατρινού Καρναβαλιού να το ρίξουν έξω και να ξεφαντώσουν.

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας για το Σάββατο έχει προβλέψει δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να υποδεχτούμε όλοι μαζί τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 Μαρτίου με την κορύφωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στις 12 μ. στο Δημαρχείο Πατρών παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή με όλες τις πληροφορίες για τις συμμετοχές και το πρόγραμμα της Ημέρας Έναρξης που θα περιλαμβάνουν ως κύριους άξονες τις πρωινές δράσεις και την καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο (11.00-13.00), τις απογευματινές δράσεις (18.00-21.00) και την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ (21.00).

Άρωμα Καρναβαλιού ωστόσο στην πόλη θα υπάρχει από αύριο (τ΄ ΑγΑντωνιού ανήμερα) όπου το Μουσικό Άρμα και η φωνή του Τελάλη του Πατρινού Καρναβαλιού θα προαναγγέλλει την έναρξη της μεγάλης γιορτής.

 

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ…

Το 59ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού «κυκλώνει» την πόλη με την πρώτη πλοήγηση, αύριο ανήμερα του Αγίου Αντωνίου, ημέρα που παραδοσιακά ξεκινάει το Πατρινό Καρναβάλι.

Το Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού αποτελεί διαχρονικά την ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού, με κυρίαρχα στοιχεία το σασπένς, την ευφυΐα, την τύχη, τις γνώσεις, την πονηριά, την ευρηματικότητα, τη δημιουργία, την ταχύτητα και τη συνεργασία.

Η διοργάνωση του Παιχνιδιού επιστρέφει φέτος στα πληρώματα. Έτσι την Οργανωτική Ομάδα του Παιχνιδιού απαρτίζουν τα μέλη του πληρώματος 17, μετά από πρόσκληση της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδικότητα του θεσμού υπάρχει ένα σημείο αναφοράς ως γενική θεματολογία. «Μη μου τους κύκλους τάραττε» η φετινή «ομπρέλα» του παιχνιδιού κι ο 59ος Κρυμμένος Θησαυρός θα κινηθεί… κυκλικά, γύρω από τους άξονες της εξωστρέφειας, της συμμετοχής και της συνέχειας.

Το πρόγραμμα των δράσεων θα ανακοινωθεί με την έναρξη του Παιχνιδιού και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου με την Εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού και την παράδοση της σακούλας από τα πληρώματα. Οι ενημερώσεις των πληρωμάτων που θα συμμετάσχουν θα γίνονται από το επίσημο site της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας και τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα social media.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ

Εξ άλλου ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου η υποβολή των αιτήσεων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Παρέλαση των Μικρών, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, δηλαδή μια Κυριακή πριν την Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Τα σχολεία και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση μαζί με τον νέο Κανονισμό Συμμετοχής, που υπάρχουν στο επίσημο site του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr – ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο https://www.carnivalpatras.gr/apokria/carnival-of-children/application- forms/

(υπογεγραμμένα από τον Υπεύθυνο της Ομάδας) και να τα στείλουν στο mail [email protected]

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610-361754 (κα Βάσω Κουράτου).

Ροή ειδήσεων

Advertisement