Connect with us

Μαγειρική

Γίγαντες φούρνου με καπνιστή πανσέτα, μαραθόσπορο και πορτοκάλι          

Published

on

     

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. φασόλια γίγαντες Φενεού

250 γρ. καπνιστή πανσέτα άκοπη

2 μέτρια κρεμμύδια

1 καρότο

1 φύλλο δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

500 γρ. κονσέρβα ντομάτα

3 κλωναράκια σέλινο

1 κουττ. σούπας μαραθόσπορο σπασμένο

1/2 κουτ. γλυκού σουμάκ

1 πορτοκάλι, το ξύσμα

120 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες. Την επομένη, τους βάζετε να βράσουν μαζί με 1 κρεμμύδι, 1 καρότο και 1 φύλλο δάφνης, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Σε ένα μεταλλικό ταψί βάζετε τους γίγαντες χωρίς υγρά, το κρεμμύδι και το καρότο ψιλοκομμένα και το σκόρδο. Προσθέτετε την τομάτα χτυπημένη και βάζετε τα μπαχαρικά. Συμπληρώνετε με τα υγρά από το βράσιμο, μέχρι να σκεπαστούν οι γίγαντες. Κόβετε σε χοντρούς κύβους την καπνιστή πανσέτα και προσθέτετε το ξύσμα από το πορτοκάλι. Προσθέτετε αλάτι και το έ.π. ελαιόλαδο και σιγοψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C βαθμούς για μια ώρα με σκεπασμένο το ταψί. Αν χρειαστούν υγρά, συμπληρώνετε. Μόλις μελώσουν τα φασόλια, ξεσκεπάζετε και βάζετε τον φούρνο στο γκριλ στους 180°C. Αφήνετε να ροδίσει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement