Connect with us

Μαγειρική

Τηγανητό κοτόπουλο του Αμερικάνικου Νότου  

Published

on

       

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο αυγό (χτυπημένο)

1 φλιτζ. ανθόγαλα ή παχιά κρέμα γάλακτος

1 κοτόπουλο, κομμένο σε 6 κομμάτια

1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη

1 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι

1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο, σκόνη

1 κουτ. γλυκού βασιλικό, σκόνη

1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα αποξηραμένη

1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι

αλάτι

2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σκόνη

1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη

σπορέλαιο αρκετό για να καλύψει το κοτόπουλο στο τηγάνι

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε το αυγό με το ανθόγαλα σε ένα μεγάλο μπολ και μουλιάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα. Βάζετε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό μπολ και το αναμειγνύετε με όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα. Βγάζετε το κοτόπουλο από το μείγμα, το αφήνετε να στραγγίσει ελαφρά και το περνάτε από το αρωματικό αλεύρι, να καλυφθεί τελείως. Βάζετε το σπορέλαιο είτε σε μια φριτέζα είτε σε ένα βαθύ τηγάνι. Εάν χρησιμοποιήσετε φριτέζα, θα βάλετε τη θερμοκρασία στους 185° C. Διαφορετικά θα αφήσετε το σπορέλαιο να κάψει πολύ καλά. Με μια λαβίδα για να μην καείτε βάζετε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι. Αν είναι στη φριτέζα ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης. Αφήνετε το κοτόπουλο να τηγανιστεί για 10΄, έως ότου γίνει χρυσό καφέ και ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο, το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί ή σε μια μεταλλική σχάρα για να στραγγίξει. Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού ή της φριτέζας θα αποφασίσετε πόσα κομμάτια κοτόπουλο θα τηγανίσετε κάθε φορά. Σερβίρεται ζεστό με καλαμπόκι βραστό και ψητές πατάτες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement