Connect with us

Αθλητισμός

Πλασάρισμα στην κορυφαία τριάδα η Γεωργία Χριστοδούλου

Published

on

 

Μια ακόμα σημαντική επιτυχία για την ταλαντούχα σκακίστρια της ΕΑΠ Γεωργία Χριστοδούλου η οποία στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων που έγινε στη Θεσσαλονίκη, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Η Πατρινή σκακίστρια προπονείται με τον Κώστα Σιέμπο και έχει κατακτήσει σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα στις ηλικιακές κατηγορίες.

Στη Θεσσαλονίκη είχε 6.5 βαθμούς σε 9 αγώνες και κατέκτησε την 3η θέση ανάμεσα σε 30 αθλήτριες από όλη την Ελλάδα.

Είναι η δεύτερη μεγάλη ατομική επιτυχία για την ΕΑΠ μετά τον Πανορμίτη Χριστοδούλου, αδελφό της Γεωργίας, που κι αυτός πριν από τρία χρόνια βγήκε 3ος στην Ελλάδα.

Ο προπονητής της Κώστας Σιέμπος αφιερώνει αυτήν την τεράστια επιτυχία στην ίδια την αθλήτρια που τον πίστεψε από τα 6 της χρόνια και στην οικογένειά της αλλά και τον Αντώνη Βαργοτέρη που την προπονούσε για τρία χρόνια και την βοήθησε αγωνιστικά, αλλά και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα της. Ακόμη ευχαρίστησε τον Νίκο Γεωργακόπουλο που είχε σημαντικό ρόλο.

«Στην Πάτρα το σκάκι έχει τρομερή απαξίωση, όμως η ΕΑΠ βρίσκεται σε ομαδικό επίπεδο στην Α’ Εθνική στις 34 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και στο πρωτάθλημα του 2023  πλασαρίστηκε στην 10άδα» δηλώνει.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement