Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην αφετηρία της χαράς!- Έγινε η παράδοση του Καρναβαλικού Λαβάρου στο Δημαρχείο

Published

on

 

Το Πατρινό Καρναβάλι 2024 ανοίγει επίσημα καλωσορίζοντας τους αναρίθμητους θερμούς φίλους του σήμερα με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ξετυλιχτεί στους δρόμους της Πάτρας κατά τη διάρκεια όλης της μέρας έως αργά το βράδυ.

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού της καρναβαλικής περιόδου θα δοθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, την πλατεία του Καρναβαλιού μας, όπου θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024. Στην επίσημη έναρξη και στο πλαίσιο του τελετουργικού ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 που έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου θα έχει την τιμητική του προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις και αξέχαστες εμπειρίες στους αναρίθμητους φίλους του.

Όμως για όλη την Ημέρα της Έναρξης η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας έχει ετοιμάσει ένα πληθωρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων καλώντας τον κόσμο να κατέβει στο κέντρο της Πάτρας και δίνοντάς του πολλές αφορμές για γνήσια καρναβαλική διασκέδαση.

Κεντρικό σύνθημα της ανοικτής αυτής πρόσκλησης τί άλλο εκτός από το φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού:

«Τι κι αν μας “μπριζώνουν”;

Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν.

Be Unplugged! λοιπόν»

Οι πρωινές δράσεις που θα ξετυλιχτούν περιλαμβάνουν καρναβαλικές πομπές με ξεφάντωμα στο ρυθμό των κρουστών, ακροβατικά-ζογκλερικά, μουσικές, χορούς και άφθονη διάθεση για καρναβαλικές ευχές αφού στο επίκεντρο θα βρεθεί η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών.

ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΒΑΡΟ

Από το πρωί στο κέντρο της πόλης οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστές δράσεις:

11:00   Άφιξη Μουσικού άρματος στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.

11:00 Αναχώρηση μουσικού συγκροτήματος κρουστών Ritmo Loco Street Band συνοδεία της Κριτικής Επιτροπής από την οδό Μιαούλη στην συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι : Μιαούλη, Ρήγα Φεραίου, Αγίου Νικολάου -άφιξη 11:30 στην  πλατεία Τριών Συμμάχων.

11:00 Συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων της Τελετής Καρναβαλικού Λαβάρου στην Πλατεία Τριών Συμμάχων

11:30 Αναχώρηση πομπής από την Πλατεία Τριών Συμμάχων. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι:  άνοδος στην Αγίου Νικολάου, Μαιζώνος, Κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου  – Μαιζώνος -άφιξη στο Δημαρχείο.

Προπορεύονται το συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band αναστατώνοντας με τα κρουστά τους, ακολουθούν οι X-Saltibagos, η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τα μέλη του Δ.Σ., η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Γεωργία Σακκά, μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, Εθελοντές, η τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη με το Μουσικό Άρμα και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και καρναβαλιστές.

12.00 Την πομπή καλωσόρισε στην πόρτα του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, παρέλαβε το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας. Την εκδήλωση σφράγισε το έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ και τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών από το μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (17 Μαρτίου) σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Μετά την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου το μουσικό συγκρότημα κρουστών  Ritmo Loco Street Band και οι X-Saltibagos μετέφεραν κέφι, ρυθμό, χαρά και καρναβαλικά χρώματα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας ακολουθώντας τη διαδρομή:  Μαιζώνος, Παντανάσσης, Ρήγα Φεραίου, Γεροκωστοπούλου –άφιξη στην Πλατεία Γεωργίου. Εκεί θα γίνουν με τον κόσμο μια παρέα χορεύοντας σε ρυθμούς άφρο – λάτιν υπό τον ήχο των κρουστών.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement