Connect with us

Ελλάδα

Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Θεσσαλονίκη

Published

on

Συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια πραγματοποίησαν ομάδες πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με κεντρικό σύνθημα «Στηρίζουμε την Ελληνική Οικογένεια», πολίτες κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και εικόνες του Χριστού διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα κατά του νέου νομοσχεδίου.

«Λέμε ΌΧΙ στο νομοσχέδιο-έκτρωμα περί γάμου και τεκνοθεσίας ομοφυλοφίλων» έγραφε ένα πλακάτ στο Σύνταγμα.

«Λέμε “ναι” στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Το κάλεσμα διαμαρτυρίας για τα ομόφυλα ζευγάρια στο Σύνταγμα, ήταν για τις 18.00 το απόγευμα.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πλακάτ με συνθήματα όπως: «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» αλλά και σταυρούς και χριστιανικές εικόνες.

Δείτε φωτογραφίες:

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Αντίστοιχη διαμαρτυρία έγινε και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από τον Λευκό Πύργο, από την κίνηση «Ενωμένοι Μακεδόνες», ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Λευκού Πύργου, κρατώντας ελληνικές σημαίες, πανό και πλακάτ, κατά της νομικής κατοχύρωσης της τεκνοθεσίας και του γάμου για τους ομοφυλόφιλους. «Λέμε “ναι” στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα» αναγράφονταν σε πανό.

Στην κάμερα του τοπικού Μέσου karfitsa.gr, μίλησε ο διοργανωτής της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ο θεολόγος Αναστάσιος Θεοδωρίδης: «Ήρθαμε εδώ για να αντιδράσουμε για τη διαστροφή που θέλουν να νομιμοποιήσουν. Λέμε “όχι” στην τεκνοθεσία από τους ομοφυλόφιλους και είμαστε αντίθετοι στους γάμους των ομοφυλοφίλων. Λέμε την άποψή μας με ηρεμία, χωρίς να βρίζουμε κανέναν».

«Έχουμε τη δική μας τοποθέτηση και προσπαθούμε να συνετίσουμε τους ανθρώπους λέγοντας ότι λέμε “ναι” στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο καθένας στο κρεβάτι του μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε και να παγιώσουμε μια διαστροφή που έρχεται ενάντια στα σχέδια του Θεού. Ο Θεός έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα. Έτσι πρέπει να πορευτεί η ανθρωπότητα, έτσι είναι το φυσιολογικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement