Connect with us

Ελλάδα

Χανιά: Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπονται οι υπεύθυνοι του γηροκομείου – Οι κατηγορίες

Published

on

Με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης παραπέμπονται να δικαστούν τελικά, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Χανίων ότι δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση

Αναφέρεται ότι αρχικά, το Συμβούλιο Εφετών Χανίων είχε αποφανθεί ότι δεν υφίσταται εγκληματική οργάνωση, ωστόσο μετά από προσφυγή συγγενών των ηλικιωμένων, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με πληροφορίες του themakritis.gr.

Οι κατηγορίες και οι εμπλεκόμενοι
Τονίζεται, μάλιστα, πως στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται το σύνολο των περιπτώσεων θανάτων που υπολογίζεται σε τριψήφιο αριθμό, αλλά μόνο 32 από αυτές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αρχικές κατηγορίες αφορούσαν τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τις δύο ιδιοκτήτριες, 70 και 45 ετών σήμερα, και για τον 52χρονο γιατρό της μονάδας ο οποίος υπέγραφε τα πανομοιότυπα πιστοποιητικά θανάτου. Στον ψυχίατρο και δύο ακόμα νοσηλεύτριες απαγγέλθηκε η κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Και στους έξι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement