Connect with us

Ελλάδα

Γεωργιάδης: Έχει δυσκολίες το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά οι πολιτικοί εκλέγονται για να παίρνουν αποφάσεις

Published

on

«Το ζήτημα αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πολιτικά έχει τις δυσκολίες του. Δεν θέλω να υποκριθώ ότι δεν τις έχει. Και καλό είναι εμείς οι πολιτικοί πάντοτε να σεβόμαστε τις ανησυχίες του κόσμου και να ακούμε αυτά που λέει» , ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιαδης μιλώντας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όμως από την άλλη, οι πολιτικοί εκλέγονται για να παίρνουν αποφάσεις και να χαράζουν πολιτικές. Δεν σημαίνει ότι πρέπει σε κάθε πράγμα συνεχώς να κάνουν πίσω αν υπάρχει πολιτικό κόστος, προσέθεσε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM. «Πιστεύω ότι στο τέλος ο κόσμος επιβραβεύει την άξια ηγεσία στο σύνολό της. Στην προκειμένη περίπτωση η Νέα Δημοκρατία είχε προεκλογικά ενημερώσει ότι έχει σκοπό να λήξει αυτό το ζήτημα και ακολουθεί μετεκλογικά την εφαρμογή του προγράμματός της. Δεν είναι θέμα το οποίο θα έπρεπε να μας διχάσει σε τόσο μεγάλο βαθμό κατά τη γνώμη μου» ανέφερε.

Για την παρέμβαση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η Εκκλησία προφανώς και έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη της και προσέθεσε: «Είναι λογικό η Εκκλησία να είναι πιο συντηρητική σε τέτοιου είδους ζητήματα; Προφανώς και ναι. Η Εκκλησία υπερασπίζεται τη χριστιανική ηθική. Δεν επιβάλλουμε εμείς κάτι στην Εκκλησία, ούτε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Οι κυβερνήσεις όμως δεν νομοθετούν για ένα υποσύνολο της κοινωνίας, νομοθετούν για το σύνολο της κοινωνίας. Είναι λίγο διαφορετικός ο ρόλος. Άλλος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας, σεβαστός απολύτως, άλλος είναι ο ρόλος των κυβερνήσεων».

Όσον αφορά τη στάση της Κ.Ο. της Ν.Δ. στο εν λόγω νομοσχέδιο είπε: «Νομίζω πως ήταν μια κατάκτηση για τη Νέα Δημοκρατία ότι σε ένα ζήτημα που τόσο εύκολα μπορεί να διχάσει, μπορέσαμε να κάνουμε συζήτηση με όλους τους βουλευτές, να μιλήσουν όλοι και να πουν γιατί αντιδρούν. Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για το πολιτικό μας σύστημα ότι μπορούμε να συζητάμε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι στο τέλος το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα δείχνει την πλήρη σύμπνοια που υπάρχει μέσα στη Νέα Δημοκρατία, δεν θα είναι κάτι τραγικό».

Για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, επισήμανε πως το θέμα αυτό τέμνει οριζόντια τα κόμματα. Υπάρχουν αντιδράσεις και εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ και εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε καταλήγοντας: «Υπάρχει πολύ σθεναρή αντίδραση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, υπάρχει η υπεράσπιση από τη Νέα Αριστερά, υπάρχει σθεναρή αντίδραση από τα κόμματα της Άκρας Δεξιάς του Κοινοβουλίου. Όλα αυτά είναι περίπου αναμενόμενα για εμένα. Επί της ουσίας, σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι στη Βουλή θα υπάρχει ένα μεγάλο consensus».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων

Advertisement