Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αίγιο: Ο Μαρίνος Σκανδάμης αποχώρησε από την τελετή κατάθεσης στεφάνων για την Βοστίτσα

Published

on

Ένταση προκλήθηκε στο Αίγιο κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνων που γινόταν σήμερα  με αφορμή τον εορτασμό  της επετείου της επαναστατικής Συνέλευσης  της Βοστίτσας όταν ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ,  αποχώρησε.

Αυτό συνέβη όταν κλήθηκε από τους τελετάρχες να καταθέσει στεφάνι ο Πρόεδρος του κόμματος των Σπαρτιατών. Ο κ. Σκανδάμης κατήγγειλε την διαδικασία, λέγοντας δημόσια ότι “Είναι ντροπή η  Χρυσή Αυγή να καταθέτει στεφάνι” και αποχώρησε από την εκδήλωση.

Με δήλωσή του μετά την αποχώρησή του ο Αχαιός πολιτικός είπε μεταξύ άλλων :
«Οι μόνοι βουλευτές του Κοινοβουλίου που δεν συμμετείχαν στην εκδήλωση για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών ήταν οι βουλευτές του μορφώματος των Σπαρτιατών.
Η ασυλία τους έχει αρθεί για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, αφού έχουν πραγματικό αρχηγό, σύμφωνα με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση, χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.
Δεν επιτρέπεται σε μια επέτειο για την ιστορική Συνέλευση της Βοστίτσας, που προετοίμασε την επανάσταση του 1821, να καταθέτουν στεφάνι οι υπονομευτές της ελληνικής δημοκρατίας. Καμία εθνική ομοψυχία δεν απαιτεί το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών και των ακολούθων τους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement