Connect with us

Ελλάδα

Άνοιγμα γηπέδων – Το χρονοδιάγραμμα για τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία

Published

on

Ο Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής τόνισε πως η Δευτέρα είναι ημέρα ανακοινώσεων σχετικά με το λουκέτο που έχει μπει στις εξέδρες των γηπέδων της Super League εδώ και περίπου ένα μήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως θα υπάρχουν συνέπειες σε όποια ΠΑΕ δεν συμμορφωθεί με τα νέα δεδομένα που θα υπάρχουν, ενώ αναφέρθηκε στα νέα μέτρα στα γήπεδα, με την τοποθέτηση καμερών και την ταυτοπροσωπία, αλλά και την επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ.

Όπως είπε, αύριο θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών και η ταυτοπροσωπία. «Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά (12/2), η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι υπέρογκα.

«Μέσα στον νόμο περιγράφονται ακριβώς τα σημεία (που θα τοποθετηθούν οι κάμερες) γιατί δεν μπορεί μια ΠΑΕ να βλέπει μόνο μια θύρα» είπε χαρακτηριστικά.

Mιλώντας για τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στα μέτρα που θα πάρει η Πολιτεία. Ένα εξ αυτών είναι ότι «όποιος δεν έχει κινητό δεν θα μπαίνει στο γήπεδο» ενώ όπως είπε οι νεαροί φίλαθλοι κάτω των 15 ετών θα προσέρχονται στα γήπεδα συνοδεία γονέων.

Τι είπε για τους συνδέσμους

«Η Πολιτεία έχει νομοθετήσει. Περιμένουμε τους θεσμικούς παράγοντες να φέρουν προτάσεις» πρόσθεσε για το θέμα της οπαδικής βίας ο κ. Βρούτσης. Αναφερόμενος στους συνδέσμους τόνισε ότι σκοπός του υπουργείου δεν είναι να τους κλείσουν. «Εμείς δεν κλείνουμε σωματεία. Εμείς αναγνωρίζουμε μόνο μια λέσχη που θα συνδεθεί με την ΠΑΕ. Κάθε ΠΑΕ θα συνδέεται μόνο με μια λέσχη», πρόσθεσε. Και όπως επισήμανε στόχος είναι να αναβαθμιστούν οι αθλητικές λέσχες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement