Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μαρινάκης: Στο πλευρό των αγροτών με πράξεις – Ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα περάσει

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας όπως το αγροτικό, τις καταλήψεις στα ΑΕΙ αλλά και τα απογευματινά χειρουργεία, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με αφορμή το θέμα των καταλήψεων ο Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Σε λίγες εβδομάδες θα ψηφιστεί μια από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα ελπίζουμε και θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο με συναίνεση η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο νόμος θα περάσει γιατί αυτό είχαμε υποσχεθεί και θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και των φοιτητών».

Και συνεχισε: «Σπάμε τα δεσμά με τις ιδεοληψίες της Αριστεράς. Θα διασφαλιστεί η εξεταστική των φοιτητών που είναι ιερή. Δόθηκε οπλοστάσιο στα ΑΕΙ από το υπουργείο. Είναι δεδομένο ότι για εμάς προέχει η εφαρμογή του νόμου και ακούμε ότι κάποιες καταλήψεις παραμένουν. Όποτε όμως οι αρχές καλούνται επεμβαίνουν και εδώ υπάρχει η ευθύνη των πρυτανικών αρχών. Διαχρονικά η Αριστερά επιδιώκει προβοκάτσιες, την δημιουργία έντασης και περιστατικών που θα οξύνουν την κατάσταση. Εμείς δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο της προπαγάνδας της Αριστεράς».

Ροή ειδήσεων

Advertisement