Connect with us

Ελλάδα

Μαρινάκης: Στο πλευρό των αγροτών με πράξεις – Ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα περάσει

Published

on

Για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας όπως το αγροτικό, τις καταλήψεις στα ΑΕΙ αλλά και τα απογευματινά χειρουργεία, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με αφορμή το θέμα των καταλήψεων ο Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Σε λίγες εβδομάδες θα ψηφιστεί μια από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα ελπίζουμε και θα ψηφιστεί από το κοινοβούλιο με συναίνεση η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο νόμος θα περάσει γιατί αυτό είχαμε υποσχεθεί και θέλει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και των φοιτητών».

Και συνεχισε: «Σπάμε τα δεσμά με τις ιδεοληψίες της Αριστεράς. Θα διασφαλιστεί η εξεταστική των φοιτητών που είναι ιερή. Δόθηκε οπλοστάσιο στα ΑΕΙ από το υπουργείο. Είναι δεδομένο ότι για εμάς προέχει η εφαρμογή του νόμου και ακούμε ότι κάποιες καταλήψεις παραμένουν. Όποτε όμως οι αρχές καλούνται επεμβαίνουν και εδώ υπάρχει η ευθύνη των πρυτανικών αρχών. Διαχρονικά η Αριστερά επιδιώκει προβοκάτσιες, την δημιουργία έντασης και περιστατικών που θα οξύνουν την κατάσταση. Εμείς δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο της προπαγάνδας της Αριστεράς».

Όσον αφορά στα κριτήρια για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων είπε ότι «τα κριτήρια που βάζουμε είναι τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη».

Αγρότες: Δεδομένη η βούληση για στήριξη και στο ρεύμα και το πετρέλαιο

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης αν βρει δημοσιονομικό χώρο να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί», είπε ερωτηθείς για την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο των αγροτών. «Η βούληση είναι δεδομένη για στήριξη και στο ρεύμα και το πετρέλαιο. Δεν τάζουμε περισσότερα από αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Όταν υπάρχει κάτι χειροπιαστό και δεδομένο θα ανακοινωθεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι «Οι αγρότες είναι μια σημαντική κοινωνική ομάδα και από τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Αντιλαμβανόμαστε τα αιτήματα των αγροτών ως αιτήματα των αγροτών και τίποτε άλλο. Η κυβέρνησή μας έχει σταθεί όσο καμία άλλη στο πλευρό των αγροτών και δικαιολογημένα ζητούν και άλλα απέναντι σε μια πρωτοφανή κρίση. Εμείς θα συνεχίσουμε να ακούμε τους αγρότες όπως κάνουμε με όλες τις επαγγελματικές ομάδες και θα απαντάμε με πράξεις».

Είπε ακόμα ότι είμαστε μακριά από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με μπλόκα αγροτών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement