Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεχίζεται η επιχείρηση απαξίωσης του Ε.Σ.Υ.

Published

on

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΡ. ΣΟΛΩΜΟΥ (*)

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη δύο φορές με σημαία την αναμόρφωση του ΕΣΥ και τις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για χιλιάδες προσλήψεις που θα καλύψουν κενά που υπάρχουν.

Ήδη συμπληρώνονται πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. και όλοι διαπιστώνουν καθημερινά και πολλοί περισσότερο οι πολίτες, ότι η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας συνεχώς επιδεινώνεται.
Εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας, οι καταγγελίες από γιατρούς για «εντέλλεσθε» μετακινήσεων από τη μία υγειονομική δομή σε άλλη είναι καθημερινές, οδηγώντας με αυτήν την τακτική τους γιατρούς σε παραιτήσεις.

Η κατάσταση στις δομές υγείας της χώρας είναι ζοφερή και επικίνδυνη, η ταλαιπωρία των πολιτών δεν έχει τέλος και η κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει την πλήρη αποσάρθρωση του Ε.Σ.Υ., με τη γενναία αύξηση στις αποδοχές των διοικητών των νοσοκομείων έως και 45%, ενώ τα περισσότερα αδυνατούν να κάνουν εφημερίες λόγω ελλείψεων γιατρών και νοσηλευτών.

Η κατάσταση είναι οριακή και στα χειρουργεία, όπου χιλιάδες ασθενείς βρίσκονται σε αναμονή, την ίδια ώρα που επιχειρεί να βάλει «το κερασάκι στην τούρτα» ο νέος… υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας με «θριαμβευτικό ύφος» την λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, χωρίς ωστόσο να δίνει και λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν και χωρίς απαντήσεις σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα:

Ποιοι θα στελεχώσουν τα απογευματινά χειρουργεία; Πώς θα παραμείνει αμείωτος ο αριθμός των πρωινών χειρουργείων, όταν δεν επαρκούν κρίσιμες ειδικότητες όπως αυτή των αναισθησιολόγων ή άλλου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;

Συμπέρασμα: Οι «μαθητευόμενοι μάγοι» της κυβέρνησης, συνεχίζουν τις επιχείρηση απαξίωσης του Ε.Σ.Υ.
(*) Καθηγήτρια Ιατρικής, Αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement