Connect with us

Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης για έκρηξη βόμβας: «Σοβαρή και βαριά εγκληματική ενέργεια»

Published

on

«Δεν πρέπει να ζήσουμε ξανά κάτι τέτοιο. Οι δράστες πρέπει να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται», υπογράμμισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στην έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Συναγερμός σήμανε σήμερα τα ξημερώματα (03/02) στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Σταδίου, όταν εξερράγη βόμβα στην «καρδιά» της Αθήνας, σε ώρα αιχμής, κατά την οποία το κέντρο της πρωτεύουσας είναι γεμάτο κόσμο, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

«Δεν πρέπει να ζήσουμε ξανά κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την τρομοκρατία να αναβιώσει. Κάποιοι θρασείς και επικίνδυνοι προχωρήσαν σε μία ενέργεια, που θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας.

Οι δράστες πρέπει να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να τιμωρούνται. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να συμβεί αυτό», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για το περιστατικό στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορούμε να τρέχουμε στους δρόμους, να κάνουμε ράλι»

«Αυτές τις μέρες, τετραπλασιάσαμε τις δυνάμεις της Τροχαίας. Δεν μπορούν ορισμένοι να θεωρούν ότι οι δρόμοι είναι πίστες. Αποτελούν στίγμα στην Ευρώπη, οι πρωτιές της χώρας μας αναφορικά με την κακή οδηγική συμπεριφορά», σημείωσε εν συνεχεία ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Η αστυνομία πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της»

«Αν και η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό ζήτημα καθολικά, πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της. Μπορεί να διευκολύνει τη ζωή των πολιτών. Πρέπει να είμαστε στους δρόμους. Απαιτείται έλεγχος και η βοήθεια της τεχνολογίας, για τη βεβαίωση των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», προσέθεσε.

«Υπερδιπλασιάσαμε τις ΟΠΚΕ»

«Θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη μεσαία και βαριά εγκληματικότητα, για αυτό υπερδιπλασιάσαμε τις ΟΠΚΕ, οι οποίες πλέον διατάσσονται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και όλα τα αστικά κέντρα.

Θέλουμε να συγκροτήσουμε αξιόμαχες ομάδες, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλους όσοι τρομοκρατούν τους πολίτες. Σκοπός είναι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα είναι χώρα της νομιμότητας», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Οι περιπολίες ήδη ενισχύονται»

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καθεστώς ειρήνης και ασφάλειας σε όλους, οι περιπολίες ήδη ενισχύονται. Το βασικό ζητούμενο είναι να συνεργασθούμε με τους Δήμους, ώστε με κοινές δράσεις να εξαλείψουμε τα σημεία παραβατικότητας», τόνισε εν συνεχεία.

«Πρέπει να διασφαλισθεί ότι η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου και πως θα δώσει ένα καθοριστικό χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα. Όλα τα περιστατικά βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” της αστυνομίας. Υπάρχει αόραση παρουσία μάχιμων στελεχών, που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Η πλειοψηφία εργάζεται για τη δική μας ασφάλεια, με λίγα χρήματα.

Πρέπει να στηρίξουμε το Σώμα και να συνεργασθούμε μαζί του, προκειμένου να γίνει καλύτερο και όλοι μαζί, να λύσουμε το κοινωνικό ζήτημα. Υπάρχει μία σειρά από προβλήματα, που προηγούνται τις παραβατικής πράξης. Θα επεκτείνουμε την εφαρμογή του Panic Button σε όλη την Ελλάδα, πιστεύω ότι σε ενάμιση μήνα θα είμαστε έτοιμοι», σχολίασε επίσης.

https://www.newsbomb.gr/

Ροή ειδήσεων

Advertisement