Connect with us

Ελλάδα

Αγρότες: ‘Έρχονται ανακοινώσεις για νέο μέτρο – Τι είπε ο Κελέτσης για το ρεύμα

Published

on

Διευκρινίσεις αναφορικά με το θέμα διακοπής ρεύματος σε πλημμυροπαθείς αγρότες έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, “ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ”.

«Νομίζω ρεύμα σε οικία δεν είχε κοπεί σε κανέναν. Μιλάμε για τα αγροτικά χρέη. Μην λέμε ότι η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα σε  πλημμυροπαθείς», διευκρίνισε ο κ. Κελέτσης. «Μιλάμε για τα αγροτικά χρέη στο ρεύμα, όπου από τον Νοέμβριο πράγματι είχε ανακοινωθεί η διετής αναστολή και η ρύθμιση αυτών των χρεών, πράγμα το οποίο δεν είχε προχωρήσει νομοθετικά -έγινε αυτό την προηγούμενη εβδομάδα και όπως είπε ο Πρωθυπουργός πράγματι εκεί υπήρξε μια καθυστέρηση», συμπλήρωσε.

Επίσης μίλησε και για το μέτρο 5.2. Αυτήν την εβδομάδα ανακοινώνεται και το μέτρο 5.2 για 100% κάλυψη των πληγέντων, όπως σημείωσε ο κ.  Αυγενάνης και επεσήμανε πως  δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα. Αναφέρθηκε δε και στην καταβολή των αποζημιώσεων και στα μέτρα στήριξης, τονίζοντας ότι ειδικά για τη Θεσσαλία προχωρεί η απονιτροποίηση,  ενώ οι προκαταβολές στο ζωϊκό και στο φυτικό κεφάλαιο δόθηκαν σε 15 ημέρες και είναι έτοιμο το τεχνικό δελτίο για να καλυφθεί το εισόδημα για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Βεβαίως έγιναν αστοχίες ειδικά με τις καθυστερήσεις στην κρατική αρωγή, αλλά ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και αύξηση του ποσού από 5.000 – 10.000» , υπενθύμισε ο κ. Κελέτσης.

enikonomia.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement