Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σύνδεσμος Εγκατεστημένων ΒΙΠΕ Πατρών-Ουδέτερη στάση στη νέα δικαστική αντιδικία για τα ανταποδοτικά…

Published

on

Εν αναμονή της εκδίκασης των προσφυγών με επίκληση στην πιθανή αντισυνταγματικότητα που έδωσε τη δυνατότητα στην ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων και συλλογής απορριμμάτων από τον χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής της Πάτρας είναι οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις.

Τη σχετική προσφυγή τόσο στο ΣτΕ όσο και στην αστική δικαιοσύνη έχει υπογράψει για λογαριασμό του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πατρών (Σ.Ε.ΒΙ.Π.Α.) το πανελλήνιο όργανο ΠΑΣΕΒΙΠΕ αλλά και βιομηχανίες της Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι από τα μέσα της εβδομάδας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας αποφάσισε να κινηθεί προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης για να διεκδικήσει την επιστροφή ποσού 400 χιλ. ευρώ που αφορούν σε ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.

Εδώ και 1,5 χρόνο ψηφίστηκε ο νόμος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά την ίδρυση και λειτουργία των νέων Επιχειρηματικών Πάρκων ο οποίος δεσμεύσει την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ να εισπράττει το 80% των ανταποδοτικών τελών και να αποδίδει μόλις το 20% στα ταμεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

«Ο Δήμος επιθυμεί να πετύχει να επαναφέρει τα έσοδά του στα 400.000 ευρώ ετήσια. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε απαράδεκτη την αύξηση των τελών εκ μέρους της ΕΤΒΑ-ΒΙ.ΠΕ. ούτε βέβαια μπορούμε να επωμιστούμε την επιπλέον δαπάνη, εφόσον ο Δήμος καταφέρει να δικαιωθεί. Μόνη λύση είναι να πετύχουμε μέσω του ΣτΕ την ακύρωση της εφαρμογής του η οποία δεν θα είναι βλαπτική για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ήδη αυξημένες χρεώσεις, ούτε για τον Δήμο που θα πάρει πίσω την αρμοδιότητα και ευθύνη, μαζί με τα ανταποδοτικά, στο 100%» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ. Πέτρος Μαντάς.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement