Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεγάλη η αύξηση, ‘φτωχό’ το μερίδιο-Τόνωση της τουριστικής κίνησης στον Άραξο το 2023

Published

on

Μέσα στη λίστα των αεροδρομίων με άνοδο στις αφίξεις και στην επιβατική κίνηση βρίσκεται το αεροδρόμιο του Αράξου, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε o ΙΝΣΕΤΕ για το 2023 με το μερίδιο όμως της «πίτας», σε επίπεδο Αχαΐας αλλά και περιφέρειας, να εξακολουθεί να παραμένει χαμηλό.

Παρά την άνοδο, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο του Αράξου παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα τόσο σε σχέση με την Καλαμάτα όσο και σε σχέση με τα Ιόνια Νησιά.
Πιο συγκεκριμένα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο του Αράξου την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023 ανήλθαν σε 67.000 παρουσιάζοντας αύξηση 36,3%. Στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας σημειώθηκε μείωση 15,2% ενώ καταγράφηκαν 136.000 διεθνείς αεροπορικές αφίξεις.
Με υψηλές ταχύτητες εξακολουθούν να κινούνται τα Νησιά του Ιονίου με τη Ζάκυνθο να καταγράφει αύξηση διεθνών αφίξεων 9,8% και την Κέρκυρα με 8,4% όπου είχαμε το 2023 1,8 εκατ. διεθνείς αφίξεις. Σε σύνολο οι διεθνείς αφίξεις στα Ιόνια νησιά αυξήθηκαν κατά 7,9%, φτάνοντας στα 3,6 εκατ.
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα καταγράφηκαν 23,5 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,6% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του ‘19 η αύξηση υπολογίζεται σε 11,8%.
Την παράσταση φέτος έκλεψε η Αθήνα, με το διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, να υποδέχεται 6,7 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 27,6%, σε σχέση με πέρυσι, που μεταφράζεται σε περίπου 1,4 εκατ. επιπλέον επισκέπτες. Ακολούθησε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπου καταγράφηκαν 2,2 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις παρουσιάζοντας αύξηση 19,7%.
Στην Κρήτη, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 5 εκατ. καταγράφοντας αύξηση κατά 5,8%. Στα αεροδρόμια των Δωδεκανήσων οι ξένοι τουρίστες ανήλθαν σε 4 εκατ., αυξημένοι κατά 3,8%, παρά τις περιπέτειες με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρόδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement