Connect with us

Εκπαίδευση

ΠΑΤΡΑ: Υπό κατάληψη 10 τμήματα στο Πανεπιστήμιο

Published

on

Υπό κατάληψη συνεχίζουν να τελούν τα 10 από τα 31 Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών με συνέπεια να έχει παγώσει η εξεταστική διαδικασία του εξαμήνου.

Στα άλλα 21 διεξάγονται κανονικά οι εξετάσεις. Σε ό,τι αφορά την εξεταστική των φοιτητών που τα Τμήματά τους είναι κλειστά, μέχρι αύριο Τετάρτη 7/02/2024, αναμένεται να ανακοινωθούν ποια θα προχωρήσουν στη λύση των διαδικτυακών εξετάσεων.

Σε συνέχεια της απόφασης της συγκλήτου του Πανεπιστημίου να αποφασίσουν οι κοσμητείες των σχολών τη μορφή των εξετάσεων που θα υιοθετήσουν για τα υπό κατάληψη Τμήματά τους χθες συνεδρίασε η κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής και ζήτησε να γίνουν συνελεύσεις στα Τμήματα με στόχο να αποφασίσουν το εξεταστικό πλαίσιο. «Πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα έχουμε σαφή εικόνα τι θα γίνει στα υπό κατάληψη Τμήματα» μας είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας.

Εν τω μεταξύ, διευρύνεται το μέτωπο των πανεπιστημιακών καθηγητών απέναντι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις διαδικτυακές εξετάσεις στα ΑΕΙ. Μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκαν οι πρώτες 200 υπογραφές στην πρωτοβουλία που ξεκίνησαν οι καθηγητές Γιάνης Βαρουφάκης (ΕΚΠΑ), Νίκος Θεοχαράκης (ΕΚΠΑ), Αλεξάνδρα Κορωναίου (Πάντειο), Γιάννης Κουζής (Πάντειο) και Σεραφείμ Σεφεριάδης (Πάντειο) ανακοινώνοντας την άρνησή τους να συμμετάσχουν στις διαδικτυακές εξετάσεις. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Ροή ειδήσεων

Advertisement