Connect with us

Γυναίκα

Πώς να κάνετε μόνες το δικό σας wedding makeup σε πέντε βήματα

Published

on

Στον κόσμο του makeup αλλά και εκτός υπάρχουν πολλές φράσεις που περιγράφουν το beauty look μίας νύφης. Και ενώ η άνοιξη είναι προ πυλών και πλησιάζει για άλλη μια χρονιά μία ηλιόλουστη σεζόν γάμων, πολλές νύφες θα επιλέξουν ποια από τις φράσεις αυτές θα τις χαρακτηρίσει: blushing bride, glowing bride, glam bride και πολλές ακόμα επιλογές.

@mk_makeupartist._

Κάτι ακόμα όμως που θα κληθούν να διαλέξουν είναι εάν θέλουν ένα επαγγελματία makeup artist για την μεγάλη μέρα ή να πάρουν τα πράγματα στα δικά τους χέρια. To γαμήλιο μακιγιάζ είναι από μόνο του δύσκολο να γίνει γιατί πρέπει να είναι water proof (δεδομένης της συγκινητικής περίστασης) και φυσικά έτοιμο για φωτογραφίσεις σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Είναι πολλά που μπορούν να αγχώσουν σε μία τόσο σημαντική μερά και εάν αποφασίσει η νύφη να κάνει μόνη της το μακιγιάζ της τότε πρέπει να μπορεί να το απολαύσει.

Οπότε, για όσες από εσάς θέλετε να γευτείτε τη στιγμή με το πινέλο και το κραγιόν στο χέρι, έχουμε όλα τα tips και tricks της επιτυχίας:

  1. Αποφασίστε από νωρίς πιο makeup look θέλετε να πετύχετε: Υπάρχουν κάποιες που αγαπούν ηλιοκαμμένη επιδερμίδα με λάμψηκαι nude αποχρώσεις, ενώ άλλες που θέλουν ένα statement κόκκινο κραγιόν. Όλα μπορούν να δείξουν πολύ εντυπωσιακά και τα γούστα διαφέρουν, οπότε ξεφυλλίστε τα περιοδικά και πάρτε έμπνευση. Ανοίξτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείτε τις αγαπημένες σας A-listers και makeup artists. Πλέον, δεν θαυμαζετε απλώς όπως παλιά. Πλέον, κάθε μακιγιάζ είναι υποψήφιο και μόλις βρείτε το κατάλληλο ξεκινήστε την εξάσκηση.
  2. Η καλή προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το παν: Για κάθε μακιγιάζ, είτε αφορά σε μια ειδική περίσταση είτε όχι, η εικόνα είναι πιο εντυπωσιακή όταν έχει υπάρξει μία προετοιμασία στην περιποίηση του δέρματος. Το καλό skincare οδηγεί σε ωραιότερο μακιγιάζ, όπως ακριβώς ένας καλός καμβάς σε ωραότερο πίνακα. Πρέπει όσο νωρίτερα μπορείτε να «κλειδώσετε» την ρουτίνα που σας έχει φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και να την ακολουθείτε πιστά. Τακτικοί καθαρισμοί και θεραπείες λάμψης είναι ένα τεράστιο χέρι βοήθειας που καλό θα είναι να αξιοποιήσετε. Η επιδερμίδα σας θα σας ευχαριστήσει έμπρακτα την μεγάλη ημέρα.
     
  3. Δείτε όλα τα tutorials του ΥouTube: Καμιά δεν γεννήθηκε έτοιμη να κάνει το τέλειο makeup look. Oι περισσότεροι makeup artists μπορούν να θυμηθούν νοσταλγικά τις μέρες που ανοιγαν τα λάπτοπ και έψαχναν tutorials για smokey eyes ή πώς να κάνουν σωστά τα κοψίματα. Με προσπάθεια, υπομονή και έναν χαμογελαστό πρόσωπο στην οθόνη να σπάει σε βήματα τα αγαπημένα σας μακιγιάζ όλα μπορούν να γίνουν. Άλλωστε, αν σας εμπνέει ένα beauty look ενός προσώπου της δημοσιότητας πολλές φορές, ο υπεύθυνος celebrity makeup artist που το δημιούργησε μοιράζεται στη συνέχεια όλα τα προϊόντα που χρησιμοποίησε για να το πετύχει.
  4. Προσέξτε στην ανάμειξη προϊόντων: Ακόμα και αν έχετε όλα τα σωστά προϊόντα στα χέρια σας και έχετε δει όλες τις οδηγίες ξανά και ξανά πάντα υπάρχουν κάποια «λαθάκια» που μπορούν γίνουν και συνήθως αφορούν στον τρόπο που συνδυάζετε τα βήματα. Ένας βασικός κανόνας είναι ότι εφαρμόζουμε πρώτα τα προϊόντα με σύσταση κρέμας και μετά με σύσταση πούδρας. Αλλά ακόμα και αν «σκοντάψετε» κάπου στην πορεία δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Τις περισσότερες φορές δεν είναι κάτι που ένα σφουγγαράκι και η αγαπημένη τεχνική του blending δεν μπορεί να σώσει.
  5. Το τσαντάκι της κουμπάρας-κολλητής θα έχει τα απαραίτητα: Αν νομίζετε ότι γαμήλιο μακιγιάζ τελειώνει στη καρέκλα του μακιγιάζ τότε κάνετε λάθος. Μία πούδρα, ένα foundation σε μορφή stick για πιο εύκολη εφαρμογή και ένα κραγιόν δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα της κουμπάρας. Η ημέρα θα είναι μεγάλη και γεμάτη, οπότε ακόμα και το πιο πετυχημένο μακιγιάζ θα χρειαστεί touch up. Μιας και δεν θα κρατάτε κάτι πέρα από το χέρι του συντρόφου σας, η καλύτερη σας φίλη ας πάρει λίγο μεγαλύτερη τσάντα ώστε να ανανεώσετε το look σας και να μείνει φρέσκο καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγάλης σας ημέρας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement