Connect with us

Γυναίκα

Ντυθείτε δανέζικα!

Published

on

Αν δεν τα παρακολουθείτε αυτά τα πράγματα στενά, η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης κέρδισες τις εντυπώσεις φέτος! Σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι), όπου τα είδωλα της μόδας προσπαθούν να ξεπεράσουν το ένα το άλλο με grande εμφανίσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως έργα τέχνης, η Κοπεγχάγη προσφέρει ενδυματολογική έμπνευση που είναι πιο φιλική προς την πραγματική ζωή.

Αλλάξτε πρότυπο…

Φιλοδοξείτε εδώ και καιρό να ντύνεστε όπως οι Γαλλίδες, με το je ne sais quoi τους, αλλά αν σας αρέσουν οι υπερμεγέθεις αναλογίες, οι φουσκωτοί ώμοι ή τα ενδιαφέροντα κοψίματα, είναι πιο πιθανό να βρείτε το στιλ σας στις Δανές!

Στυλ και πρακτικότητα

Ένα μεγάλο μέρος της απήχησης είναι η πρακτικότητα. Οι γυναίκες της Κοπεγχάγης λατρεύουν το ποδήλατο – ακόμη και η νέα βασίλισσα Μαίρη έκανε τη διαδρομή με ένα ποδήλατο. Επίσης, οι κακές καιρικές συνθήκες είναι καθημερινότητα, οπότε οι ντουλάπες είναι γεμάτες πανωφόρια, άνετα παπούτσια και πολλά layers.

Ξεχάστε τις τάσεις

Η προσέγγισή τους είναι ενστικτωδώς πιο βιώσιμη, με γνώμονα τη μακροπρόθεσμη χρήση. Οι εμφανίσεις όμως κάθε άλλο παρά βαρετές είναι. Η δανέζικη απάντηση στο γαλλικό σικ είναι μια αίσθηση παιχνιδιάρικη που μοιάζει αβίαστη. Παντρεύει την ιδιοτροπία με την απλότητα, την αίγλη με την άνεση. Είναι η γυναίκα που είναι ντυμένη για ένα υπέροχο πάρτι, αλλά πρέπει να πάει εκεί με το ποδήλατό της και με αθλητικά παπούτσια.

Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί

Αν αισθάνεστε καλά με τα ρούχα σας, θα δείχνετε καλά, γι’ αυτό βάλτε οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε αμήχανα. Τότε, ένα μόνο ερώτημα απομένει: πώς λέτε το «je ne sais quoi» στα δανέζικα;

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement