Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χ. Θεοχάρης από την Πάτρα- «Τα φορολογικά μέτρα είναι δίκαια και αναλογικά» -Επισκέφθηκε τη ΔΟΥ και είχε σύσκεψη στον Εμπορικό

Published

on

«Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι αναλογικό και δίκαιο και αξιοποιεί την κοινή πείρα» δήλωσε από την Πάτρα ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και μάλιστα κάλεσε από την Πάτρα τους δικηγόρους να σταματήσουν την αποχή.

«Δεν έχει κανένας δικαίωμα μετά τη διαβούλευση να συνεχίσει την αντίδραση» τόνισε με έμφαση ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους λίγο πριν την συνάντηση εργασίας που είχε με την διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου και τα μέλη της Ενωσης Φοροτεχνικών και Λογιστών Νομού Αχαΐας στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε, πως «οι δράσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα φέρουν αποτελέσματα, είτε ως κοινωνικό κράτος είτε ως μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές σε όλη την κοινωνία».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Ερωτηθείς για το αίτημα της αγοράς για ρυθμίσεις απάντησε ως εξής: «Δεν μπορούμε να πορευθούμε πάλι με την λογική πάλι των ειδικών και μεμονωμένων ρυθμίσεων, πρέπει να δούμε και να εξετάσουμε σε σοβαρό τρόπο τι χρειάζεται ώστε οι πάγιες ρυθμίσεις να καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς και να επιτρέπουν σε όλους όσοι θέλουν και μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν καμία δυνατότητα ή δεν θέλουν – γιατί υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις- να εξοφλήσουν τα χρέη τους και να σταθούν στα πόδια τους, αυτοί προφανώς δεν πρέπει να έχουν καμία άλλη ευκαιρία».

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η Δ.Ο.Υ. ΠΑΤΡΑΣ

Ο κ. Θεοχάρης επισκέφθηκε αρχικά την Δ.Ο.Υ. Πάτρας όπου ενημερώθηκε από τα διευθυντικά στελέχη και τους υπαλλήλους που διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Απαντώντας σε ερώτηση του gnomip.gr ο κ. Θεοχάρης ανέφερε «η Δ.Ο.Υ. της Πάτρας είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα ίσως και η μεγαλύτερη, έχει να καλύψει 350.000 ΑΦΜ και η εξυπηρέτηση είναι σε καλά επίπεδα. Τα αιτήματα των πολιτών απαντώνται σε εύλογο χρονικό διάστημα- ποτέ πάνω από δύο εβδομάδες και συνήθως στις 2 με 3 μέρες, και δεν είδαμε ουρές από ανθρώπους που χρειάζεται να εξυπηρετηθούν αυτοπροσώπως. Από εκεί και πέρα σαφώς υπάρχουν ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και σε προσωπικό, κυρίως σε οχήματα. Είμαστε εδώ, θα μεταφέρουμε τα αιτήματα στη Διοίκηση της ΑΑΔΕ και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους, γιατί αυτό το ανθρώπινο δυναμικό θα φέρει το αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».
Μετά την συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πάτρας στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας (πλατεία Γεωργίου Α 25) ενώ ο Υφυπουργός  θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Τελωνείο (Δυμαίων 16).

Στις 6 μ.μ. στη ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας

Στις 6 το απόγευμα, ο υφυπουργός θα παραβρεθεί σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ (Κορίνθου 273Γ). Μετά τις εισηγήσεις του υφυπουργού Οικονομικών και του προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας Αντώνη Κουνάβη, θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους φορέων, Μελών της ΔΕΕΠ, Τομεαρχών και Εθελοντών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement