Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Στόχος έργα υποδομής με συγκεκριμένες δράσεις»

Published

on

Στο πλαίσιο συνεργασιών για την Αχαΐα και την προώθηση έργων και ενεργειών για τους πολίτες της, με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο συναντήθηκε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Τσώκος.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη εργασίας που είχαν στο Δήμο Αιγιαλείας, συζητήθηκε σειρά θεμάτων και έργων που προωθεί ο Ανδρέας Τσώκος.
Για την ασφάλεια, συζητήθηκε η προώθηση συγκεκριμένων λύσεων για τα εξής:
-Διάβρωση των ακτών στους παραλιακούς οικισμούς.
-Τις κατολισθήσεις, που αποτελούν μείζονα κίνδυνο.
Για το περιβάλλον στον Δήμο Αιγιαλείας, συζητήθηκε:
-Η εξέλιξη του μεγάλου έργου της αποχέτευσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχέτευση αποτελεί έργο καθοριστικής σημασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ανάπτυξη του Δήμου Αιγιαλείας, καθώς με την ολοκλήρωση του πρόκειται να συνδεθούν στο αποχετευτικό δίκτυο πολλές παραλιακές περιοχές.
Αποτέλεσμα η ανάδειξη της παραλιακής ζώνης της Αιγιάλειας, με καθαρά θαλάσσια νερά. Έτσι, με το μεγάλο έργο υποδομής, η περιοχή αποκτά μεγάλο τουριστικό πλεονέκτημα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Για την ανάπτυξη και τον τουρισμό:
Με τα παραπάνω κατά νου, στη σύσκεψη που είχε ο κ. Τσώκος με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας, τέθηκαν και ζητήματα προσέλκυσης επισκεψιμότητας στην περιοχή και συγκεκριμένα έργα και υποδομές για την ενίσχυση του τουρισμού, όπως:
– η τουριστική ανάπτυξη του Οδοντωτού σιδηρόδρομου,
-αλλά και η ενίσχυση και ανάδειξη του σημαντικού τομέα του οινοτουρισμού στην Αιγιάλεια.
Σχετικά, ο κ. Τσώκος ανέφερε ότι: «Προωθούμε λύσεις με έργα για την ασφάλεια, το περιβάλλον αλλά και την επισκεψιμότητα του Αιγίου και της Αιγιάλειας. Στόχος να αποκτήσουμε ως περιοχή ένα ιδιαίτερο τουριστικό πλεονέκτημα με συγκεκριμένες δράσεις και έργα υποδομής, τα οποία σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, μπορούμε να προωθήσουμε στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, για να έχουμε θετικές εξελίξεις για όλους κατοίκους, αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής μας».

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement