Connect with us

Ελλάδα

Πυρκαγιά στο Μάτι: Σήμερα η αγόρευση του εισαγγελέα για την τραγωδία

Published

on

Δεκαέξι μήνες μετά την έναρξη της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και πεντέμισι χρόνια μετά την εθνική τραγωδία με τους 104 νεκρούς και τους δεκάδες εγκαυματίες έφτασε η κρίσιμη ώρα της αγόρευσης του εισαγγελέα.

Σήμερα το πρωί ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, Παναγιώτης Μανιάτης με βάση τα στοιχεία που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της μακράς όσο και επίπονης ακροαματικής διαδικασίας θα εισηγηθεί για την ενοχή ή μη των συνολικά 21 κατηγορουμένων.

Τη στιγμή αυτή άλλωστε αναμένουν υπομονετικά και με περίσσια αξιοπρέπεια όλα αυτά τα χρόνια και οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι θα βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα, ως ύστατο χρέος στους δικούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους με τρόπο φρικιαστικό στις 23 Ιουλίου 2018.

Στο κατάλογο των κατηγορουμένων, περιλαμβάνονται τα ονόματα της τότε περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρουαυτοδιοικητικών παραγόντων στελεχών της Περιφέρειαςπρώην δημάρχων της περιοχής, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, όπως και του ηλικιωμένου που προκάλεσε την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατά περίπτωση αδικήματα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήσωματικές βλάβες και εμπρησμό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement