Connect with us

Ελλάδα

Επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη – Έντονα φαινόμενα με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Published

on

Επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί από την Τετάρτη οπότε θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, ενώ όλη την εβδομάδα οι καιρικές συνθήκες θα χαρακτηρίζονται από «σκαμπανεβάσματα».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η Δευτέρα θα είναι μια μέρα που θα ξεκινήσει με ήπιες καιρικές συνθήκες, όμως σιγά-σιγά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα είναι άστατος, με εκδήλωση βροχοπτώσεων σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
Την Πέμπτη θα σημειωθεί βελτίωση του καιρού, για να επιστρέψουν στη συνέχεια οι άστατες καιρικές συνθήκες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας

Αναλυτικά, από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις σε αρκετές περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν ιδιαίτερα προς τα κεντρικά, βόρεια, και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Όσο πιο νότια βρισκόμαστε, δηλαδή στις περιοχές της Κρήτης και του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς και μέτριες εντάσεις, ενώ μέσα στο Αιγαίο θα πνέει τοπικά ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος.

Οι θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα θα κυμανθούν σε υψηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να σημειώνεται στους 15-17 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 16-18 στην Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, στους 15-17 στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στους 16-18 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Την Τρίτη θα σημειωθούν βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες στην Πελοπόννησο και στην κεντρική Μακεδονία. Αυτή η διαταραχή του καιρού θα ολοκληρώσει τη δράση της στα μέσα της εβδομάδας.

Την Τετάρτη, όπου φαίνεται να ολοκληρώνει την δράση της η κακοκαιρία, θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα κυρίως στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνιση τους.

Την Πέμπτη θα σημειωθεί βελτίωση του καιρού, για να επιστρέψουν οι άστατες καιρικές συνθήκες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο καθώς με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η μέρα, ενώ εκεί κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές συννεφιές. Ο βοριάς επιμένει στον νότιο Ευβοϊκό με μέτριες και ισχυρές εντάσεις. Η θερμοκρασία κοντά στο μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα ξεκινάει με ήπιο καιρό, αργότερα όμως θα αναπτυχθούν συννεφιές και θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές, χωρίς όμως τα φαινόμενα να προβληματίσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν νοτιοανατολικοί στον Θερμαϊκό, με μέτριες εντάσεις. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement