Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος έκανε νέο πύρινο κήρυγμα με αφορμή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου

Published

on

TOY KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΑΜΗ

Δεκαεπτά λεπτά μιλούσε από άμβωνος χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης και κατακεραύνωσε τους πολιτικούς για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως είπε «είναι ντροπή και μόνο το γεγονός πως ο ξένος Τύπος μας ανέφερε ως την πρώτη ορθόδοξη χώρα που ψήφισε αυτό το νομοσχέδιο. Μα είναι δυνατόν να βλέπουμε εικόνες στο Δημαρχείο να πηγαίνουν δύο άνδρες και ο ένας να κάνει τον γαμπρό και ο άλλος τη νύφη;» είπε χαρακτηριστικά.
Και ο Σεβασμιότατος συνέχισε: «Παρακολουθήσαμε την συζήτηση στην Βουλή και ακούσαμε τα όσα ελέχθησαν. Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας για την επιχειρηματολογία και για το αποτέλεσμα, αφού η θεσμοθέτηση αυτού του νομοσχεδίου έγινε συν τοις άλλοις ερήμην του λαού και ερήμην των εντολών του Θεού. Όταν ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης είπαμε ότι δυστυχώς θα ακολουθήσουν και άλλα και η φωνή μας ήταν προφητική. Έρχονται και τα χειρότερα».
Ο Μητροπολίτης στάθηκε ιδιαίτερα στο πώς η Πολιτεία αντιμετώπισε την Εκκλησία στο θέμα αυτό «απαιτώντας να σιωπήσει»: «Μας χαρακτήρισαν ομοφοβικούς σκοταδιτές, ανθρώπους μίσους απέναντι σε μία ομάδα ανθρώπων όπως είναι οι ομοφυλόφιλοι, ουδέν βεβαίως αναληθέστατον τούτου, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, όπως κάθε φορά που η Εκκλησία εκφέρει ως έχει καθήκον τον λυτρωτικό της λόγο. Το αποκορύφωμα, ο λόγος του πρωθυπουργού ο οποίος αναφερόμενος στην Εκκλησία είπε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ και προχώρησε στο παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Με άλλα λόγια μας είπε ότι δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε γιατί είσθε παπάδες! Αν οι ιερείς κ. πρωθυπουργέ, ήταν μόνο παπάδες, δεν θα ήσασταν σήμερα σε αυτή την θέση ούτε η Ελλάδα θα ήταν ελεύθερη. Καλό θα ήταν να κάνετε μία επίσκεψη σε ορεινά χωριά της Ελλάδος για να διαπιστώσετε ότι οι ήρωες παπάδες μας, κρατάνε από το ένα χέρι της καμπάνας το σχοινί και από το άλλο το αλέτρι για να καλλιεργήσουν τη γη που ρήμαξε ένεκα της καταστροφικής πολιτικής ανέκαθεν, για την ύπαιθρο της Ελλάδος».
Στο τέλος της ομιλίας του ο Πατρών Χρυσόστομος δήλωσε ότι δεν θα ρίξουμε νερό στο κρασί μας και διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό της χώρας πως θα παραμείνουν και παπάδες και ζευγάδες, καταλήγοντας: «Κριτής και αφέντης είναι ο Θεός και δραγουμάνος του ο λαός».
ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
Πύρινος και ο λόγος του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερωνύμου ο οποίος χρησιμοποίησε την λέξη «ντροπή» επαναλαμβάνοντάς την τρεις φορές για να στιγματίσει το νόμο που ψηφίστηκε.
«Πραγματικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση εκείνο το χαμόγελο του πρωθυπουργού μόλις τον είδα προς το τέλος της διαδικασίας να κάθεται στα έδρανα της Βουλής. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο στόχος επετεύχθη. Ποιος είναι, όμως, ο πραγματικός στόχος που επιτεύχθηκε; Μήπως η ορθόδοξη Ελλάδα μας και ο Χριστός μας; Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα επίσης μεγάλο συγχαρητήρια σε όλους τους πατριώτες της Βουλής. Οι άνθρωποι αυτοί αποδείχθηκε ότι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Σε όλο το φάσμα του πολιτικού μας κόσμου, που διατηρεί ακόμη την αξιοπρέπειά του. Η Εκκλησία, άλλωστε, είναι υπερκομματική. Για τους υπόλοιπους, για όλους εκείνους δηλαδή που πήγαν κόντρα στον Θεό, στη φύση και στη λογική, και ψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το βδελυρότερο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη».

Ροή ειδήσεων

Advertisement