Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο εδώλιο από πατρινό μουσικό ο Νικος Βέρτης

Published

on

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κατά του Νίκου Βέρτη, του στενού συνεργάτη του Χαράλαμπου Καμπά και του Κύπριου ψευτογιατρού που εμβολίασε με άγνωστο υγρό πάνω από 30 άτομα, τον Απρίλιο του 2021 προκειμένου να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για συναυλίες του τραγουδιστή.

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2022 μετά από καταγγελία δύο μουσικών που ανήκαν στην ορχήστρα του τραγουδιστή: του πατρινού μουσικού Περικλή Αλιώπη και του Μάνου Επιτροπάκη, με τον πρώτο να προχωρεί σε μήνυση κατ’ αγνώστων και τον δεύτερο να δηλώνει μάρτυρας στη μήνυση. Μάλιστα ο μεν πρώτος παραιτήθηκε, ο δε δεύτερος απολύθηκε από την ορχήστρα.
Ο ψευτογιατρός δήθεν κάνει το εμβόλιο σε έναν από τους μουσικούς του Βέρτη μέσα σε σουίτα του «Yton»
Ο Νίκος Βέρτης παραδέχτηκε ότι έπεσε θύμα απάτης από τον ψευτογιατρό που έστειλε η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής, αλλά διαφώνησε με όσα ισχυρίζονται οι δύο πρώην μουσικοί του. Μάλιστα, έχει καταθέσει αγωγές εναντίον τους, τρεις για κάθε μουσικό, θέλοντας να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του για όσα καταγγέλλουν. Ωστόσο, μετά την εισαγγελική έρευνα ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των τριών, που θα εκδικαστεί τον Ιούνιο. Σύμφωνα με αυτήν, οι εξηγήσεις που έδωσε ο Νίκος Βέρτης για τα εμβόλια-μαϊμού δεν έπεισαν τον εισαγγελέα. Ετσι, ο τραγουδιστής κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, ηθική αυτουργία σε κατ’ εξακολούθηση κατάρτιση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού και ηθική αυτουργία για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Καμπάς, ενώ ο Κύπριος ψευτογιατρός Δημήτρης Παναγιώτου κατηγορείται για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Ο πατρινός Περικλής Αλιώπης, καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και μουσικός στην Πολυφωνική Χορωδια Πάτρας

Εμβολιασμός στο «Yton»

O Μάνος Επιτροπάκης έβγαλε μια αυθόρμητη selfie με το κινητό του στην είσοδο του μουσικού χώρου «Yton Music Hall» την επίμαχη ημέρα. Στο φόντο ο Νίκος Βέρτης να του χαμογελάει, με το ημερολόγιο να γράφει Τρίτη 13 Απριλίου του 2021 (η αποφράς των αποφράδων), όμως πιθανότατα η ημερομηνία δεν τον απασχόλησε καθόλου.

Ο μουσικός που ανήκε στην ορχήστρα του ερμηνευτή είχε κληθεί μαζί με περίπου 30 άτομα και συγγενικά πρόσωπα του Βέρτη για να εμβολιαστεί κατά του COVID-19 προκειμένου να μεταβούν τον προσεχή Μάιο στο Ισραήλ για δύο συναυλίες. Ο μαζικός εμβολιασμός διοργανώθηκε από την ισραηλινή εταιρεία παραγωγής των συναυλιών, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Yton» και διενεργήθηκε από ψευτογιατρό, σύμφωνα με τη δικογραφία. Η αντιπαράθεση που πυροδοτήθηκε αφορά τους δύο πρώην μουσικούς του Βέρτη, εκ των οποίων ο Περικλής Αλιώπης παραιτήθηκε και κινήθηκε δικαστικά κατά αγνώστων, ενώ ο Μάνος Επιτροπάκης, που πήγε ως μάρτυρας του Αλιώπη, απολύθηκε, σύμφωνα με τα έγγραφα της αγωγής του, επειδή του ζητήθηκε από τον τραγουδιστή να ανακαλέσει και δεν το έπραξε.

Σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του τραγουδιστή, μόνο αυτοί οι δύο μουσικοί διαχώρισαν τη θέση τους με σκοπό να τον εκδικηθούν, καθώς στον έναν αρνήθηκε να δανείσει 50.000 ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ ο άλλος ενημερώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει να ανήκει στην ορχήστρα του.

«Για τους συγκεκριμένους λόγους εν γνώσει τους ισχυρίζονται ψευδώς», ανέφερε ο δικηγόρος του τραγουδιστή, «πως τους ενέπλεξε σε μια διαδικασία παράνομου εμβολιασμού, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι και ο ίδιος εξαπατήθηκε, ενώ άλλωστε τον είδαν να εμβολιάζεται, μαζί με άτομα της οικογένειάς του, όπως η σύζυγος του αδελφού του και μητέρα των ανιψιών του και συνεργάτες του».

Στη δήλωση που είχε κάνει τότε ο τραγουδιστής τόνιζε: «Παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμούσα τη δημοσιοποίηση του θέματος, καθώς αυτή δεν αλλάζει κάτι στην εξέλιξη της υπόθεσης, ούτε μου προσφέρει ηθική ικανοποίηση, αφετέρου έχω ήδη ακολουθήσει, μαζί με τα υπόλοιπα θύματα της υπόθεσης, τη νομική οδό, η στάση δύο συγκεκριμένων ατόμων με αναγκάζει να τοποθετηθώ.

Εχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και κάνω υπομονή μέχρι να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Θέλω να τονίσω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τήρησα όλα τα μέτρα και εμβολιάστηκα εκ νέου (ξανά, μετά τον δήθεν εμβολιασμό μου) αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκω». Μόνο που οι δύο πρώην μουσικοί του (ο Επιτροπάκης ήταν μαζί του για δέκα χρόνια και ο Αλιώπης για πέντε) έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για όσα τους προσάπτει ο Βέρτης.

Σε δύο δόσεις

Εκείνη την Τρίτη μουσικοί και τεχνικοί που δούλευαν με τον Νίκο Βέρτη, καθώς και συγγενικά πρόσωπά του εμφανίστηκαν στο «Yton» για να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer. Αυτό ζήταγε η κυβέρνηση του Ισραήλ μαζί με τεστ αντισωμάτων απ’ όλους τους ταξιδιώτες που θα έφταναν στο Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τον τραγουδιστή, η ισραηλινή εταιρεία παραγωγής Egoeast Advertising που ανέλαβε τη διοργάνωση δύο συναυλιών είχε αποστείλει αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση να εμβολιαστούν κατ’ εξαίρεση ο ίδιος και η ομάδα του, αφού στη χώρα μας η πλατφόρμα εμβολιασμού εκείνη την περίοδο (2021) είχε ανοίξει μόνο για τις μεγάλες ηλικίες.

Οταν το αίτημα απορρίφθηκε, οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν ότι θα αναλάμβαναν αυτοί τον εμβολιασμό που θα διενεργούνταν από Κύπριο γιατρό. Το κόστος των εμβολίων και των πιστοποιητικών από την Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δικογραφία, ανέλαβε ο επιχειρηματίας Μένι Γουάιτσμαν που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.

Ετσι, την Τρίτη 13 Απριλίου ο Νίκος Βέρτης, ο στενότατος συνεργάτης του Χαράλαμπος Καμπάς, η σύζυγος του τελευταίου, η νύφη του τραγουδιστή, οι μουσικοί και οι τεχνικοί προσήλθαν στο κέντρο διασκέδασης. Ο ερμηνευτής είχε ήδη βιώσει την απώλεια πρώτης του ξαδέρφης που έσβησε στην Εντατική από COVID, γι’ αυτό και έφερε συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία αγωνιούσαν για την υγεία τους, προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο. Οι μουσικοί και οι τεχνικοί εμβολιάστηκαν σε τετράδες και επέστρεψαν ξανά στο «Yton» για τη δεύτερη δόση στις 4 Μαΐου προτού πετάξουν για το Ισραήλ.

«Μην τα δείξετε»

Οπως αναφέρει στην αγωγή του ο Επιτροπάκης, «από διασταύρωση πληροφοριών μεταξύ των συναδέλφων μου διαπιστώσαμε ότι δεν τηρήθηκαν στοιχειώδεις ιατρικοί κανόνες και όχι μόνο δεν καταγράφηκε το ιατρικό ιστορικό μας, αλλά ούτε καν ερωτήθηκε κανείς μας για τυχόν παθήσεις ή αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια αλλεργία που ενδεχομένως θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία του».

Οι μουσικοί και τεχνικοί ενημερώθηκαν ότι θα παραλάβουν τις κάρτες εμβολιασμού από την Κυπριακή Δημοκρατία στο αεροδρόμιο λίγο προτού πετάξουν για Ισραήλ, ενώ τους ζητήθηκε (και απόρησαν γι’ αυτό) να μην τις δείξουν πουθενά παρά μόνο στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Ετερος συνεργάτης του τραγουδιστή τούς ενημέρωσε ότι οι κάρτες ήταν προσωρινές (κάτι που δεν ίσχυε, σύμφωνα με την πολιτική εμβολιασμού της Κύπρου), ενώ τους προέτρεψε και πάλι να μην τις δείξουν πουθενά.

«Ωστόσο όταν παραλάβαμε τις εν λόγω κάρτες στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”», αναφέρει ο Επιτροπάκης, «μας ανέμενε νέα έκπληξη, αφού διαπιστώσαμε ότι αναγράφονταν αναληθή στοιχεία. Στις κάρτες εμβολιασμού -που φέρονταν να έχουν εκδοθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και ο εμβολιασμός μας να έχει διενεργηθεί από κάποιον Κύπριο ιατρό δρα Γεώργιο Χριστοδουλίδη, γενικό παθολόγο- οι ημερομηνίες εμβολιασμού ήταν διαφορετικές από τις πραγματικές (ήτοι για την α’ δόση 11-4-2021, αντί της πραγματικής 13-4-2021 και για τη β’ δόση 1-5-2021, αντί της 4-5-2021), ο δε τόπος διενέργειας του εμβολιασμού φερόταν το “Mega Emvoliastiko Kentro Ellinikon Athina”».

Ο,τι κι αν συνέβη, οι συναυλίες τελικά δεν έγιναν ποτέ, αφού οι ρουκέτες της Χαμάς έπεφταν και τότε σαν χαλάζι, με αποτέλεσμα κάθε λίγο ο Βέρτης και οι μουσικοί να τρέχουν στα καταφύγια. Τα αποκαλυπτήρια άρχισαν μετά την επιστροφή στην Αθήνα, όταν ο Επιτροπάκης έκανε τεστ αντισωμάτων, το οποίο ήταν αρνητικό και ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Νίκο Βέρτη.

Η μαρτυρία Επιτροπάκη

Αυτό που ενόχλησε περισσότερο τους μουσικούς ήταν το γεγονός ότι ο ερμηνευτής δεν τους ενημέρωσε ότι είχε κάνει τεστ αντισωμάτων στις 9 Μαΐου, που βγήκε αρνητικό. Ο Βέρτης, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Επιτροπάκη, κάλεσε τους μουσικούς σε ένα καφέ στη Γλυφάδα να συζητήσουν το θέμα στις 21 Μαΐου. «Εκεί μας είπε πως μάλλον ο Κύπριος ιατρός-ηθοποιός μάς ξεγέλασε και πως μας έβαλε αντί εμβολίου νεράκι ή ορό, αλλά θα ήταν καλύτερα να μην τον κυνηγήσουμε (;), ένα λαμόγιο είναι και δεν αξίζει, γιατί θα μας κάνει κακό η δημοσιότητα, αλλά αν κάποιος θέλει να του κάνει καταγγελία, ο ίδιος θα έρθει ως μάρτυρας! Τον ρώτησα πώς είναι δυνατόν να θέλει να πιστέψουμε πως ένας Κύπριος γιατρός ξεγέλασε τρεις κυβερνήσεις, ελληνική, κυπριακή και ισραηλινή, καθώς και δύο μεγιστάνες, την ισραηλινή εταιρεία παραγωγής και τον ίδιο τον Νίκο Βέρτη, και πώς είναι δυνατόν να μας ζητά να μην του κάνουμε ούτε καταγγελία για να μη δοθεί αρνητική δημοσιότητα. Στις ερωτήσεις μου δεν πήρα πειστική απάντηση».Την ίδια ημέρα ο στενός συνεργάτης του τραγουδιστή, Χαράλαμπος Καμπάς, έστειλε απαντητικό mail στους ενδιαφερομένους όπου επέρριπτε την ευθύνη στην εταιρεία παραγωγής του Ισραήλ.

Οι Αλιώπης και Επιτροπάκης μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό τους απάντησαν έντονα με μηνύματα στο Whatsapp! Τελικά, ο πρώτος παραιτήθηκε και ο δεύτερος απολύθηκε με sms όταν αρνήθηκε να ανακαλέσει τα όσα είχε καταθέσει μετά τη μήνυση του Αλιώπη, ενώ σταδιακά άρχισαν τα αποκαλυπτήρια για τον ψευτογιατρό που τελικά ήταν διασώστης.

Η αγωγή κατά του Βέρτη για εκδικητική απόλυση δεν έμεινε αναπάντητη από τον τραγουδιστή, που πιστεύει ότι κι αυτός εξαπατήθηκε και κατέθεσε τρεις αγωγές κατά του Επιτροπάκη. Μάλιστα η μήνυση του μουσικού μοιράστηκε στους συναδέλφους του για να την υπογράψουν, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν την υπέγραψαν όλοι. Πλέον η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για τα περαιτέρω. Αυτό όμως που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι γιατί ο Βέρτης δεν κινήθηκε νομικά -εκτός από ένα εξώδικο- εναντίον της ισραηλινής εταιρείας.

Εφόσον οι Ισραηλινοί ανέλαβαν τον εμβολιασμό-μαϊμού, βρήκαν τον ψευτογιατρό, σύμφωνα με τη δικογραφία, και ενέπλεξαν την κυβέρνησή τους και αυτήν της Κύπρου, τον Βέρτη και τον Ισραηλινό επενδυτή, δεν πρέπει να δώσουν εξηγήσεις; Η ισραηλινή εταιρεία απάντησε στην εξώδικη διαμαρτυρία μέσω επιστολής που απέστειλε το στέλεχός της Εντουαρντ Σινκαρέφσκι ότι ποτέ δεν ανέλαβε τον ψεύτικο εμβολιασμό και ότι δεν ήταν υπεύθυνη γι’ αυτόν.

Με 3.000 ευρώ

Ο ψευτογιατρός κατέθεσε στις κυπριακές αρχές για την υπόθεση ύστερα από αίτημα της Αθήνας. Παραδέχτηκε ότι μετέβη στην Αθήνα κατόπιν κλήσης του Χαράλαμπου Καμπά, αλλά για να κάνει τεστ PCR στον Βέρτη και στους μουσικούς του, με αμοιβή 3.000 ευρώ. Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί χρειαζόταν ένας διασώστης από την Κύπρο για να διενεργήσει τεστ PCR, αφού αυτό μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με τη φωτογραφία που παρουσιάζει τον Δημήτρη Παναγιώτου να χορηγεί ενέσιμα μέσα σε σουίτα του «Yton» σε έναν από τους μουσικούς του Νίκου Βέρτη, παρόλο που ο ίδιος το αρνήθηκε στην κατάθεσή του. Κάτι που εγείρει σοβαρά ερωτήματα γι’ αυτούς που τον προσέλαβαν, εν προκειμένω τον στενό συνεργάτη του Βέρτη, Χαράλαμπο Καμπά. Ο έτερος γιατρός που υπέγραψε τις κάρτες δεν υπάρχει ως πρόσωπο και τα ερωτήματα παραμένουν.

Μετά την ποινική δίωξη (πλημμεληματικού χαρακτήρα) του στενού συνεργάτη του και του ψευτογιατρού, οι απαντήσεις θα δοθούν μέσω της νομικής οδού. Μέχρι τότε, η απάντηση ενός μουσικού στα όσα τους είπε ο Χαράλαμπος Καμπάς στις 21 Μαΐου 2021 είναι χαρακτηριστική: «Εγώ δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία και να γίνω πειραματόζωο. Από τον όλο χειρισμό διακρίνω ότι όλα έγιναν στο πόδι. Δεν θέλω να χάσω την εμπιστοσύνη μου, αλλά είμαι έτοιμος. Ο δικός σου γιατρός ίσως σου είπε να ξανακάνεις εμβόλιο. Ο δικός μου είπε όχι. Οπότε για να δουλέψω ή να εκμεταλλευτώ τις όποιες ελευθερίες μου θέλω το πιστοποιητικό από το εμβόλιο που με υποχρεώσατε να κάνω. Δεν έχω κάνει τεστ αντισωμάτων, λογικά θα κάνω τη Δευτέρα. Νιώθω όμως εγκλωβισμένος και ακάλυπτος. Εγώ πειραματόζωο για ένα μεροκάματο δεν θα γίνω».

https://www.protothema.gr/

Ροή ειδήσεων

Advertisement