Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατέκλυσαν το Σύνταγμα οι αγρότες: Με κόρνες και συνθήματα έξω από τη Βουλή – Συλλαλητήριο με τη συμμετοχή αγροκτηνοτρόφων της Αχαΐας

Published

on

Στην Αθήνα διαδηλώνουν σήμερα οι αγρότες, μετά από τέσσερις εβδομάδες παραμονής στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Ήδη δεκάδες τρακτέρ έχουν φτάσει στην πλατεία Συντάγματος, ενώ από νωρίς το πρωί με πλοία και πούλμαν κατέφθαναν αγρότες από την Αχαΐα και πολλές περιοχές της χώρας.

Οι Έλληνες αγρότες όπως και οι συνάδελφοί τους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επέλεξαν να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ.

Με βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς, τί θα φας;», οι αγρότες από την κεντρική Ελλάδα ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το ταξίδι τους που άρχισε χθες το πρωί και διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας.

syntagma-agrtoes-arthrou_1.jpg

Το συλλαλητήριο, που αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένο για τις 6.30 το απόγευμα, ενώ έως τώρα η προσέγγισή τους στο κέντρο της Αθήνας γίνεται συντεταγμένα και σε απόλυτη συνεννόηση με την αστυνομία, προκειμένου να περιορισθούν όσο γίνεται οι συνέπειες στη λειτουργία της πόλης.

agrotes6-1.jpg

Το κέντρο της Αθήνας είναι πρακτικά αδιάβατο, ενώ η κυκλοφορία κλείνει προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των αγροτών που φτάνουν με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, αλλά και με το μετρό, όσοι μετακινούνται με τα πούλμαν που θα σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι αγρότες εξακολουθούν να επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε χθες ότι «δεν έχουμε να δώσουμε», ωστόσο χαρακτήρισε το σημερινό συλλαλητήριο μέσο πίεσης στα χέρια του προς τις Βρυξέλλες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement