Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ Αχαϊας με Σολωμού και Μοίραλη επισκέφθηκαν δομές υγείας και κατέγραψαν τα προβλήματα

Published

on

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Ν. Μοίραλης και η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Σολωμού επισκέφτηκαν χθες δομές υγείας στην Πάτρα.

Συναντήθηκαν αρχικά με το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και συζήτησαν διεξοδικά τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Βασικό και κυρίαρχο αίτημα αποτελεί η προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων, η μισθολογική αναβάθμιση του υγειονομικού προσωπικού, η κτιριακή επέκταση με ανάπτυξη νέων κλινών και  η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τους συμβασιούχους ΣΟΧ στον τομέα της καθαριότητας  με στόχο να αναζητηθεί η δυνατότητα παραμονής τους, ώστε να αποτραπούν οι εργολαβίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα  την αύξηση του  κόστους.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και συνομίλησαν με το Διοικητή, Η. Θεοδωρόπουλο και τον Αν. Διοικητή, Π. Δημόπουλο σε εποικοδομητικό πνεύμα, υγειονομικά θέματα και για την ανάπτυξη του νοσοκομείου.

Επόμενη στάση το Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα και συνάντηση με το Διευθυντή, Δ. Λιάνα.

Η κτιριακή αναβάθμιση της δομής και οι άμεσες προσλήψεις ιατρών καίριων ειδικοτήτων και μαίας κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Ο πληθυσμός αναφοράς στη συγκεκριμένη δομή, όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής, αγγίζει τους 100.000 πολίτες και καθιστά  επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης του.

Αναλύθηκαν οι θέσεις του κόμματος για την υγεία, εκφράστηκε η πλήρη αντίθεσή της παράταξης στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο που αναφέρεται στις εργασιακές σχέσεις  των ιατρών του ΕΣΥ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement