Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρινό Καρναβάλι: Ανάρπαστα τα δωμάτια Airbnb, σηκώνουν τιμές ξενοδοχεία στο booking

Published

on

Υψηλές πληρότητες οι οποίες αναμένεται να πλησιάζουν το 90% καταγράφονται στα καταλύματα και ξενοδοχεία της Πάτρας για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, περιλαμβάνοντας και το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου, ημέρα της παρέλασης του Καρναβαλιού των Μικρών αλλά και τη μεγάλη γιορτή της πόλης για το τριήμερο 15 έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εικόνα της διαθεσιμότητας στα καταλύματα του κέντρου, κατά την περίοδο του Καρναβαλιού των μικρών δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές όμως κατά το τελευταίο τριήμερο της πατρινής αποκριάς οι τιμές στο booking αυξάνονται από 100-150% στο κέντρο με πιο ομαλές αναπροσαρμογές στα ξενοδοχεία της περιφέρειας.

Η τιμή στο δίκλινο δωμάτιο για το τελευταίο τριήμερο κυμαίνεται μεταξύ 180-270 ευρώ ενώ αυξάνεται στα 380 για διαμονή σε luxury καταλύματα δύο ατόμων όπου βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις, για αυτόνομα διαμερίσματα και βίλες με ανέσεις, μπορεί να ξεπεράσει και τα 700 ευρώ τη βραδιά.

Οι τιμές έχουν πάρει ουσιαστικά «φωτιά» σε διαμερίσματα Airbnb στο κέντρο της πόλης και καταλύματα που προσφέρουν χώρο στάθμευσης και πολυτελή διαμονή ενώ πιο κοντά στις τιμές των ξενοδοχειακών καταλυμάτων είναι τα διαμερίσματα που διατίθενται με βραχυχρόνια μίσθωση στα περίχωρα της πόλης.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, οι περισσότεροι επισκέπτες αναζητούν αυτή την περίοδο κατάλυμα στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα λόγω της ζήτησης, οι τιμές να είναι υψηλές.

Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσα από την πλατφόρμα Αirbnb στο κέντρο της Πάτρας τείνουν μάλιστα προς… εξαφάνιση καθώς η κάλυψη ήδη πλησιάζει το 100%.

Είναι προφανές πάντως ότι και φέτος τα ξενοδοχεία της Πάτρας θα είναι πλήρη κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού.

Πολλά καταλύματα στην περιφέρεια πάντως προσανατολίζονται να ανοίξουν μετά το Καρναβάλι, για την αγρία της 25ης Μαρτίου ή το Πάσχα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement