Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μετά τον «Αχιλλέα» έρχεται η «Στύγα»-Εργασίες αντικατάστασης και του δεύτερου αναβατήρα στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

 Τα έργα αναβάθμισης «έσωσαν» σε μεγάλο βαθμό την περίοδο

Published

on

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Σε μία δύσκολη χρονιά, καθώς το χιόνι δεν επέτρεψε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, τα έργα αναβάθμισης αποδείχτηκαν «σωτήρια» σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μην χαθεί εντελώς η φετινή χιονοδρομική περίοδος.

Κι αυτό, γιατί μπορεί το χιόνι να μην ήταν αρκετό για να προσελκύσει σκιέρ, όπως ο ανακαινισμένος αναβατήρας του Αχιλλέα, που εγκαταστάθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης των 20 εκατ. ευρώ που έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους.
Κι υπό αυτό το πρίσμα επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα της επένδυσης και η δυναμική της.
Να σημειωθεί, πως το έργο της πλήρους αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς εκκρεμεί η αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας, που αναμένεται αμέσως μετά το «κλείσιμο» της χιονοδρομικής περιόδου.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο Μόναχο ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξιος Άγριος, στελέχη της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και εκπρόσωποι του αναδόχου, που επισκέφθηκαν το εργοστάσιο κατασκευής του αναβατήρα και διευθέτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποστολή του στην Ελλάδα.
Η αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας με νέα 6θέσια (ανοιχτά φορεία) καρέκλα, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, επομένως και του χρόνου αναμονής και του χρόνου ανάβασης των επισκεπτών, αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.
ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Να σημειωθεί, πως εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριου Φαρμάκη είναι το μεγάλο έργο της επένδυσης να ολοκληρωθεί εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, γι’ αυτό και η εξέλιξη της αναβάθμισης βρίσκεται καθημερινά σε πρώτο πλάνο. Στοίχημα του κ. Φαρμάκη και της περιφερειακής Αρχής είναι το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

ΑΓΡΙΟΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ 2ο ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

«Με την παραλαβή του νέου αναβατήρα της Στύγας ολοκληρώνεται το δεύτερο σκέλος της μεγάλης επένδυσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Βρισκόμαστε στο Μόναχο για να διευθετήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες, ώστε να ξεκινήσει η αποστολή του αναβατήρα στην Ελλάδα και είμαστε καθόλα έτοιμοι για την εγκατάστασή του, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η χιονοδρομική περίοδος και το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ο εξοπλισμός έχει ήδη κατασκευαστεί και απομένει να έρθει στο Χιονοδρομικό. Η φετινή περίοδος ήταν αρκετά δύσκολη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, αφού δεν είχαμε χιόνι και θα ήταν πραγματικά χαμένη, αν δεν είχαμε τον ολοκαίνουργιο Αχιλλέα, ο οποίος προσέλκυσε επισκέπτες. Αποδεικνύεται, έτσι, και στην πράξη ότι η επένδυση έχει θετικά οφέλη για το Χιονοδρομικό Κέντρο», δήλωσε στη «Γ» ο κ. Άγριος.

Σε κάθε περίπτωση, με τη συγκεκριμένη επένδυση το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων μετατρέπεται στην πιο σύγχρονη εγκατάσταση βουνού της χώρας με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.
Ουσιαστικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για λογαριασμό του Χιονοδρομικού.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement