Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Προειδοποιεί ο ΣΚΕΑΝΑ-Στη μάχη της…ψησταριάς ο Εμπορικός

Published

on

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικές μέρες εκ μέρους του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νονού Αχαΐας καλούνται να μέλη του να προστατέψουν το κοινό και τους επισκέπτες, δίνοντας κατ αρχήν το «καλό παράδειγμα» από την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου με τις υπαίθριες ψησταριές.

Μερίδα επαγγελματιών διαμαρτύρεται καθώς το 2023 δεν «μπήκαν» ψησταριές από εστιατόρια αλλά από καφέ, ακόμη και εμπορικά καταστήματα και πλανόδιους, παρανόμως, με αποτέλεσμα απώλεια εσόδων και μεγάλη φοροδιαφυγή. Και φέτος ο ΣΚΕΑΝΑ θέλει να αποτελέσει πρότυπο, ζητώντας ήδη όμως σε επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, να γίνει επισταμένος έλεγχος. Ήδη έχει απαντήσει θετικά εκ μέρους της Π.Δ.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαϊας Φωκίωνας Ζαϊμης.

Παράλληλα με τον ΣΚΕΑΝΑ και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας καλεί να μέλη του να προσαρμοστούν στην ανάγκη να προστατευτεί το στεγασμένο εμπόριο από τους πλανόδιους και την παρανομία.

Το γεγονός ότι οι έμποροι πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα μπουν… ψησταριές εκτός των καταστημάτων εστίασης αλλά και να φροντίσουν να καταγγείλουν την πώληση καρναβαλικών αλλά και αλκοόλ από πλανόδιους επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ζαφειρόπουλος. Παράλληλα αναφέρει ότι έχει ήδη ζητηθεί από κοινού με τον ΣΚΕΑΝΑ κατά τα τελευταίο τριήμερο να μπει «φρένο» στην διάθεση αλκοόλ και ιδιαίτερα της ‘μαυροδάφνης’ καταγγέλλοντας προς τις διευθύνσεις Εμπορίου και Δημόσιας Υγείας την πώληση ακατάλληλων κρασιών και ποτών με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται και για την υγεία των νεαρών κυρίως που θα διασκεδάζουν στην πόλη για το τριήμερο 15-17 Μαρτίου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement