Connect with us

Ελλάδα

Ν/σ για Ποινικό Κώδικα: Σφοδρή σύγκρουση Φλωρίδη-Βελόπουλου

Published

on

Μετωπική σύγκρουση, με προσωπικά χαρακτηριστικά, σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο ποινικό κώδικα.

Ο κ. Βελόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι υποκρίνεται απέναντι σε όσους αρνούνται να ψηφίσουν τα νομοθετήματα της χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς αλλά όταν τα στηρίζουν, είναι καλοί ακροδεξιοί γιατί θέλει τη ψήφο τους.

«Αν δε σας αρέσουν αυτοί οι ακροδεξιοί, μη δέχεστε και την ψήφο τους» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Φλωρίδη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σας ρώτησα τι είστε; θα σηκωθείτε να πείτε ότι είστε ΝΔ; Απαντήστε. Πιστεύετε στη ΝΔ και τον Καραμανλή; Προκαλεί θυμηδία να έρχεται εδώ ο εκπρόσωπος του Σημιτισμού και να μας κουνάει το δάχτυλο. Πρόκειται περί θράσους». Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τον κ. Φλωρίδη ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο πλυντήριο για τη διαφθορά, για να καλύψει στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονται. «Ξεπεράσατε τα εσκαμμένα κ. Φλωρίδη. Εσείς τι είστε; ΝΔ; θα περιμένω να μας πείτε» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος, ενώ του καταλόγισε «λογική Ναζισμού και Γκέμπελς». «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, κ. Φλωρίδη, Σημιτικέ» συμπλήρωσε

«Ευτυχώς δεν είμαι καινούριος για να υπάρχουν απορίες τι είμαι. Ξέρουν την πολιτική μου διαδρομή και ότι παρέδωσα την έδρα μου όταν διαφώνησα, και χάραξα την πορεία μου» απάντησε ο κ. Φλωρίδης, και κατηγόρησε τον κ. Βελόπουλο για δημαγωγία. «Απέναντι στα αμείλικτα ερωτήματα που βάζει το νομοσχέδιο εσείς, το “πατριωτικό κίνημα”, λέτε σε όλα “όχι”, γι’ αυτό αναδεικνύονται η δημαγωγία και η υποκρισία σας» τόνισε ο κ. Φλωρίδης και συμπλήρωσε: «Σας ενόχλησε αυτό που είπα, ότι τα επιχειρήματα σας ταυτίζονται με τα επιχειρήματα της Αριστεράς. Λέτε τα ίδια επιχειρήματα με την Αριστερά και είστε αμήχανοι. Ξεχάσατε ότι αυτό το νομοσχέδιο επικοινωνεί με το 90% της κοινωνίας που έχει θετική γνώμη. Όμως εσείς ούτε την ποινική ευθύνη εταιρειών που δωροδοκούνται ψηφίζετε ούτε την αύξηση προστίμου πολιτικών που δωροδοκούνται. Σε αυτά απαντάτε “όχι δεν τα θέλουμε”».

«Στην καρέκλα που κάθεστε είστε διορισμένος, δεν εκλέγεστε. Το ότι δεν είπατε “Σημιτικός”, με ικανοποιεί γιατί απεκδυθήκατε τον Σημιτισμό. Όμως, ψεύδεστε κ. υπουργέ. Τα άρθρα που είπατε ότι δεν ψηφίζουμε, εμείς τα ψηφίζουμε. Λαθροθηρία είναι αυτό που κάνετε. Εμείς θέλουμε όχι πρόστιμα, αλλά να πάνε φυλακή τα λαμόγια που τα παίρνουν. Εσείς ποιούς καλύπτετε;» σχολίασε ο κ. Βελόπουλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement