Connect with us

Οικονομία

Καμία λογιστική και φορολογική πράξη σήμερα – Απέχουν λογιστές και φοροτεχνικοί της Αχαΐας

Published

on

Απέχουν από κάθε λογιστική και φορολογική πράξη σήμερα οι λογιστές και φοροτεχνικοί της Αχαΐας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του κλάδου τους.

Συγκεκριμένα μετά από πρόταση της Ένωσης Λογιστών και Φοροτεχνικών Αττικής που έγινε αποδεκτή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας 10) αναδεικνύοντας  τα προβλήματα του κλάδου τους.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΛΦΕΕ Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης ερωτηθείς σχετικά από την «Γ» αναφέρει πως «αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην σημερινή απεργία απέχοντας από κάθε λογιστική και φορολογική πράξη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περιφρονητική και απαξιωτική συμπεριφορά του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ. Διεκδικούμε:

  • απλοποίηση του myDATA με αποστολή μόνο των εσόδων και χωρίς καμία επιβολή προστίμων,
  • τα τηρούμενα βιβλία/στοιχεία είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας,
  • ανάκληση των καταχρηστικών εντολών ελέγχου για αποκλίσεις myDATA
  • τέλος στους σχεδιασμούς για κλείδωμα οποιαδήποτε δήλωσης
  • δραστική μείωση των αυτοτελών προστίμων και του τιμωρητικού χαρακτήρα αυτών
  • καμία κύρωση σε λογιστές/φοροτεχνικούς βάσει των μέτρων δέουσας επιμέλειας
  • κατοχύρωση και νομοθέτηση της ασθένειας του λογιστή βάσει των πραγματικών αναγκών.

Επιπλέον απαιτούμε την υλοποίηση του θεσμικού ρόλο του ΟΕΕ στην προάσπιση των συμφερόντων και τη διαφύλαξη του επαγγελματικού κύρους και της αξιοπρέπειας του κλάδου και αλλαγή της αναξιοπρεπούς και απαξιωτικής συμπεριφοράς της πολιτείας και της ΑΑΔΕ προς τον κλάδο των λογιστών και των φοροτεχνικών».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία ο κλάδος διαμαρτύρεται λέγοντας πως «με την ομοβροντία μέτρων και εγκυκλίων Υπουργείο και Κυβέρνηση κυριολεκτικά έχουν γονατίσει τους μισθωτούς λογιστές και ελευθέρους επαγγελματίες. Ο σκοπός τους δεν είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η διευκόλυνση των διαδικασιών όπως λένε, αλλά η εντατικοποίηση και το φόρτωμα στις πλάτες των μισθωτών με νέα βάρη και χειρότερες συνθήκες εργασίας. Ο όγκος εργασίας που συνεχώς χειροτερεύει μέρα με την μέρα την ζωή μας, αν συνυπολογίσουμε και τα προβλήματα της ακριβείας, της Υγείας, της Παιδείας το μείγμα γίνεται εκρηκτικό. Το πρόβλημα της μη ύπαρξης ΣΣΕ (με ευθύνη των εργοδοτικών φορέων και όλων των τελευταίων κυβερνήσεων) που να προστατεύει το ωράριο και τις συνθήκες εργασίας ξεπροβάλει σε κάθε πτυχή της εργασίας μας».

Τέλος, καλούν τον κλάδο να είναι μια γροθιά για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους και με προμετωπίδα την υπογραφή ΣΣΕ δίνουν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 28.2.2023 διεκδικώντας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

ΕΛΕΝΗ Α.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement