Connect with us

Διεθνή

Στους 10 οι νεκροί από τη φωτιά σε 14ωροφο κτήριο στη Βαλένθια

Published

on

Στους δέκα ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη φωτιά που κατέστρεψε μια 14ωροφη πολυκατοικία στη Βαλένθια της ανατολικής Ισπανίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κατά την πρώτη επιθεώρηση (του χώρου) από τους αστυνομικούς του εγκληματολογικού τμήματος εντοπίστηκαν δέκα πτώματα» είπε στους δημοσιογράφους η περιφερειάρχης Πιλάρ Μπερναμπέ.

Νωρίτερα, οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 14 αγνοούμενους.

Η φωτιά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε όλους τους ορόφους και κανένα από τα συνολικά 138 διαμερίσματα του συγκροτήματος δεν γλίτωσε από τις φλόγες.

«Κάηκε σαν να ήταν από άχυρο»

Το κτίριο, στη συνοικία Ελ Καμπανάρ, τυλίχτηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά. «Σαν να ήταν από άχυρο», δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση κάτοικος της περιοχής. «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο αέρας φυσούσε δυνατά εκείνη τη στιγμή και η φωτιά εξαπλωνόταν με αντυπωσιακή ταχύτητα. Είναι τρομερό να σκέφτεσαι ότι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό».

Η Έσθερ Πουτσάδες, της τοπικής ένωσης Βιομηχανικών Μηχανικών (COGITI) δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο A Punt ότι η πρόσοψη του κτιρίου ήταν κατασκευασμένη από πολυουρεθάνη, υλικό εξαιρετικά εύφλεκτο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement